На засіданні круглого столу обговорили археологічні знахідки та туристичний потенціал Олевщини

15 серпня в Олевській міській раді відбулось засідання круглого столу на тему «Проблеми музеєфікації древлянських пам’яток». Захід розпочався з екскурсії в Олевському народному краєзнавчому музеї. Після чого, в актовому залі міської ради міський голова Олег Омельчук привітав археологів з професійним святом.

Вступне слово круглого столу сказав міський голова Олег Омельчук. Він окреслив вектор виступів та передав слово організатору древлянських реконструкцій на Бабиній горі Тамарі Зарубі.

Її виступ включав в себе аналіз зробленої міською радою роботи в напрямку дослідження та збереження історії міста та пропозиції до управління культури та туризму Житомирської ОДА щодо розвитку туристичної галузі Олевщини.

Старший науковий співробітник Інституту археології НАН України Андрій Петраускас розповів про те, як проводились розкопки колодязя, його дослідження та знахідки. Він підготував вичерпну презентацію до доповіді та подякував міському голові Олегу Омельчуку за підтримку та тісну співпрацю.

Архітектор Валерій Міщенко презентував присутнім чудовий проект можливого вигляду музею-скансену, який може розміщуватись на урочищі Бабина гора.

Присутня на засіданні круглого столу начальник управління культури та туризму Житомирської ОДА Тетяна Парфентієва розповіла про розвиток туризму на Житомирщині та подарувала Олевську ігри «Мандруй Житомирщиною», «Мандруй Україною» та ін.

Слово на тему археологічних розкопок та збереження історії також сказали керівник археологічної практики ЖДУ ім. І. Франка Марина Хададова, директор Житомирського обласного краєзнавчого музею Микола Весельський, директор Коростенського краєзнавчого музею Володимир Польгуй, директор Олевського краєзнавчого музею Анна Вжесінська та ін.

Завершилось засідання круглого столу ознайомленням з городищем Бабина гора, де археолог Андрій Петраускас провів екскурсію та презентував цікаві знахідки.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту