Депутати прийняли рішення про обмеження використання пластикових виробів

На сесії міської ради, яка відбулась 5  вересня депутати підтримали рішення про обмеження використання пластикових пакетів та іншої пластикової упаковки, штучних квітів, вінків та інших декоративних  пластикових виробів. Метою такого рішення є збереження безпечного для існування живої і неживої природи навколишнього середовища, захисту життя і здоров’я населення від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього природного середовища та збереженням довкілля.

Мова йде про те, щоб рекомендувати суб’єктам господарювання у сфері торгівлі, пропонувати покупцям альтернативу використанню одноразових поліетиленових пакетів — паперові пакети, багаторазові торбини тощо.

Також рекомендовано жителям громади припинити використання, розміщення, покладання на об’єктах благоустрою територіальної громади (особливо на кладовищах, меморіальних комплексах, пам’ятниках та культових спорудах) штучних квітів, вінків та корзин.

Ярослав Іванченко додав, що рішення обов’язково потрібно прийняти, а також переглянути питання щодо інформації для підприємців, про зменшення перед поминальними днями закупівлі штучних квітів.

Рішення було прийнято – 21 “за”.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту