Олевський ЦПМД долучився до екологічної акції

З 16 по 30 вересня до Міжнародного дня чистих берегів по всьому світу проходить екологічна акція під девізом: «Я прибрав – твоя черга-2: змінимо майбутнє разом». Проводиться вона за підтримки  Європейського Союзу та Програми розвитку ООН.

Колектив Олевського ЦПМД вирішив долучитися до акції. На чолі з керівником закладу Оленою Вишневською 16 вересня працівники медичного закладу прибирали сміття на березі річки Уборть. Місце вибрали саме біля кринички по вул. Промислова,  адже питну воду там беруть сотні жителів Олевська. Територію також покосили від трав’яних бур’янів.

Серед сміття найбільше біля річки було поліетиленових пакетів, скляних та пластикових пляшок.

По завершенню прибирання території все зібране сміття було посортовано та відвезено на переробку.

Колектив Олевського Центру первинної медичної допомоги закликає всіх бажаючих долучатися до акції та робити світ кращим.

Умови участі – прості: зберіть друзів, приберіть біля себе береги річки чи моря, зареєструйтеся та викладіть фото «До» і «Після» прибирання в мережі Facebook з хештегом #Яприбрав_ТвояЧерга2

Довідково

Цього дня проводяться акції на узбережжях річок, морів та океанів, з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів. Захід започатковано у 1986 році і з кожним роком він набуває все більшої популярності.

Наразі проблема засмічення побутовим сміттям для річок, морів та океанів набрала глобальних масштабів. Велика тихоокеанська сміттєва пляма сягає розмірів, які дорівнюють чотирьом площам України. Є нагальна необхідність зупинити перенос сміття водними шляхами. З цією метою більшість країн світу долучається до заходу з прибирання узбереж – Міжнародного дня чистих берегів.

До прибирання

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту