Візит делегації Олевщини до польського міста-побратима

В рамках співробітництва громад делегація з Олевщини відвідала місто-побратим. На запрошення бурмістра пана Гжегожа Купчика Тошек відвідали міський голова Олег Омельчук, його дружина Валентина Омельчук, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин, заступник міського голови Сергій Мельник, в.о. старости сіл Тепениця, Соснівка, Хмелівка, Артинськ, Обище Володимир Кайданович, начальник відділу економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Олег Ковальчук, державний реєстратор Валентина Козловець, спеціаліст по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ Вікторія Загоровська.

Першим пунктом зупинки стала міська рада Тошека. Там делегацію зустрів бурмістр та працівники ради. Делегації з Олевщини було запропоновано багато цікавих екскурсій. Серед них – ті, що дозволяють познайомитися ближче з природою країни, такі як круїз по озеру Żywieckie, підйом фунікулером на гору Żar. З гори всі вирішили спуститись пішки, щоб краще насолодитися краєвидами.

Не менш цікавим стало відвідування технологічного парку в місті Глівіце. Найбільш цікавим об’єктом парку є 111-метрова радіостанція. Варто зазначити, що дана вежа – найвища існуюча, побудована цілком з дерев’яної конструкції в Європі та найвища дерев’яна вежа в світі.

Продемонстрували українцям й звичайну початкову школу в Пачині. Не дивлячись на те, що приміщення було збудоване вже давно, школа світла, чиста та тепла. Навчальний заклад утеплений, на даху розміщенні сонячні батареї, а серед приміщень школи є басейн, який дирекція школи у вільний від занять час здає в оренду.

Всіх здивувала екскурсія штольнею Królowa Luiza. Одна з найрізноманітніших та унікальних пропозицій у всьому комплексі – водний підземний шлях, який шахтарі використовували для транспортування видобутого вугілля.

Також під час перебування в Тошеку делегація відвідала 150- річний технологічний музей Muzeum Browaru Żywiec, а також одну з успішних садівничо-землеробських фірм на польському ринку Klimowicz.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту