Олевським районним сектором “Центр пробації” було проведено профілактичний захід

01 та 02 жовтня фахівцем Інною Стожук та фахівцем Анною Симончук Олевського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» в приміщенні Олевського районного сектору було проведено інформаційно-профілактичний захід «Попередження вживання психоактивних речовин та вплив наркотичних засобів на організм людини» для підоблікових Олевського РС.

Під час заходу засудженим було детально описано вплив та наслідки вживання психоактивних речовин, а також клієнтам пробації було продемонстровано соціальні фільми «Правда про наркотики» та «Наслідки вживання наркотиків». Особливу увагу було приділено різновидам психоактивних речовин, їх впливу на організм, здоров’я,  побут, сім’ю, працю і добробут людини. Психоактивні речовини- це такі речовини, які при прийомі або введенні в організм людини впливають на психічні процеси. Наркотик – субстанція природних чи штучних речовин, здатні викликати фізичну залежність, внаслідок заміщення однієї з речовин-учасників природного метаболізму, і – психічну. Споживання наркотиків викликає наркотичну ейфорію, досягнення якої вимагає з часом усе більшої їхньої кількості, усі бажання зводяться до одного – дістати все більше наркотичної речовини. Незалежно від походження, наркотична речовина – отрута, що руйнує людський організм. Наркотики проникають всередину і стають його частиною, зачіпаючи ендокринні та біохімічні процеси. Механізм впливу різниться від типу речовини, але в підсумку результат негативний – інфаркти, аритмії, серцева недостатність, дистрофія серцевого м’яза, розмноження шкідливих бактерій в дихальній системі, виникнення інфекційних захворювань, погіршення роботи шлунково-кишкового тракту, авітаміноз, отруєння, крихкість опорного апарату і зубів, гниття кісткових тканин та органів, загибель нервових клітин і порушення процесів метаболізму.

Проблеми наркоманії хвилює увесь світ, вважається, що на Землі понад  мільярд  людей вживають наркотики. З 2013 року Управління ООН з наркотиків та злочинності обрало Україну серед 24 країн, що потребують першочергової допомоги через високий рівень вживання ін’єкційних наркотиків та поширеність ВІЛ серед тих, хто вживає такі наркотики. На жаль, з роками кількість наркозалежних на території України зростає в геометричній прогресії.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту