В Зубковичах відбувся етнофестиваль “Витоки Уборті медові”

9 жовтня в селі Зубковичі пройшов обласний етнофестиваль «Витоки Уборті медові», засновником якого є ветеран військової служби, полковник запасу Петро Скиба.

Метою фестивалю є об’єднання українського та білоруського народів для розвитку народної творчості, ознайомлення з історією та географією річки Уборть.

На захід завітало чимало поважних гостей, серед яких: міський голова Олег Омельчук, його заступник Сергій Мельник, перший заступник Ємільчинського селищного голови Володимир Євтух, засновник фестивалю Петро Скиба, голова Руднє-Іванівської сільської ради Олександр Дідус, начальник відділу культури Ірина Кльоц, діловод с. Зубковичі Ольга Павленко та ін.

Міський голова Олег Омельчук  привітав всіх присутніх із проведенням обласного етнофестивалю, а жителів села Зубковичі з Днем села,  побажав всім миру, благополуччя та гарного настрою. Також Олег Васильович зазначив, що такі заходи потрібно проводити та кожному розвивати культурні цінності.

У концертній програмі виступили 16 творчих колективів: ансамбль «Марічка» (с. Зубковичі), Олена Бреслаш та Аліна Головенко (м. Олевськ), ансамбль «Вербиченька» (с. Рудня-Іванівська), ансамбль «Калина» (с. Кишин), дует Атрем Курбеко (м. Олевськ) та Володимир Крекотень (смт. Дружба), ансамбль «Легенда» (с. Варварівка), народний фольклорний ансамбль «Намисто» (смт. Ємільчене) та ін.

Протягом всього заходу гості мали змогу оглянути виставки декоративно-прикладного мистецтва, виставки і продаж меду та продуктів бджільництва,  які були організовані в холі Будинку культури.

Кожен із присутніх мав змогу ближче познайомитись із культурою району та послухати гарну музику.

Приємно відзначити, що організаторам вдалося створити дружню, теплу та радісну атмосферу. Кожен із присутніх мав можливість відчути її, та отримати море позитиву.

Варто зазначити що даний фестиваль весь час проходив на місцевому рівні у селах Ємільчинської та Олевської громади, де протікає річка Уборть. Наступного року проведення етнофестивалю планується в Республіці Білорусь.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту