Затвердження програми “Надання безоплатної правової допомоги населенню Олевської ОТГ на 2020 рік” та інші питання сесії міської ради

На сесії, яка відбулась 10 жовтня, депутатами було розглянуто 59 питань. Погодили депутати рішення про надання одноразової матеріальної допомоги. Чотири жителя громади отримають по 3000 грн., один – 4000 грн., семеро по 5000 грн. та троє отримають по 10 000 грн. Загальна сума виділених коштів становить  81 000 грн.

Підтримали одноголосно присутні депутати рішення про затвердження протоколів громадських слухань з обговоренням питання щодо створення Зольнянського, Зубковицького, Калинівського та Майданського старостинських округів в Олевській об’єднаній територіальній громаді.

Також затвердили депутати програму «Надання безоплатної правової допомоги населенню Олевської ОТГ на 2020 рік». Метою цієї програми є розроблення та здійснення комплексу заходів інформаційного, правового, організаційного та економічного характеру, спрямованих на забезпечення доступності безоплатної первинної правової допомоги для усіх мешканців громади, включаючи віддалені від адміністративного центру населені пункти, та безоплатної вторинної правової допомоги для соціально незахищених категорій осіб, які відповідно до статті 14 Закону України “Про безоплатну правову допомогу” мають право на призначення адвоката за рахунок держави у цивільних та адміністративних справах.

Погодили депутати рішення про затвердження суми на придбання шкільної та спортивної форми дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, які навчаються у закладах загальної та середньої освіти. Згідно цього рішення на одну дитину буде виділятися 1212 грн.

20 депутатів проголсували за нададння дозволу КНП «Олевська центральна лікарня» Олевської міської ради на списання основних засобів. Було надано дозвіл на списання зубопротезного блоку, компресора ТОР-300 CATVA та двох стоматологічних установок.

Депутатами було вирішено затвердити рішення про передачу дошкільних навчальних закладів та центрів розвитку дитини з балансу Олевської місьокї ради на баланс та оперативне управління відділу освіти, молоді та спорт у Олевської міської ради. Також затвердили присутні склад комісії для проведення інвентаризації нерухомого майна цих закладів.

Погодили також депутати рішення про надання дозволу КНП «Олевський Центр первинної медичної допомоги» Олевської міської ради на передачу в оренду нежитлового приміщення фельдшерського пункту Олевського ЦПМД, загальною площею 24,2 м2, за адресою: вул.Шевченка, 37, с.Стовпинка, терміном на 2 роки 11 місяців.

Також були розглянуті інші питання: про внесення змін та доповнень до Програми економічного і соціального розвитку Олевської  ОТГ на 2019 рік, про прийняття у комунальну власність та на баланс Олевської міської ради об’єкта незавершеного будівництва лазні та належної земельної ділянки, про припинення дії договорів оренди землі, Про  надання дозволу на виготовлення звіту про експертну грошову оцінку  земельної  ділянки та ін.

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту