Відповідальне батьківство сьогодні – гідне майбутнє завтра

          За 9 місяців 2019 року державні виконавці Житомирщини стягнули майже 281 млн гривень аліментів  на користь дітей.  Це на 39,6% більше, ніж за аналогічний період 2018 року. Такий показник демонструє ефективність важелів впливу чинного законодавства, у першу чергу, на несумлінних батьків  та  є важливим кроком назустріч відповідальному ставленню дорослих до своїх обов’язків щодо виховання і  утримання власних дітей.

           Крім того, додатково діти отримали  3,4 млн грн від штрафів, які сплатили деякі батьки за тривале накопичення аліментної заборгованості. Чим більший термін такої несплати, тим більше коштів отримають діти: понад 1 рік заборгованості – 20% від загальної суми боргу, 2 роки – 30%, більше 3 років – 50%. З початку дії цих  нововведень (з вересня 2018 р.) органами державної виконавчої служби області стягнуто понад 4 млн грн «штрафних» коштів.

             Дітям також було перераховано 347 тис. грн за виконання їхніми батьками – злісними неплатниками аліментів суспільно корисних робіт. Всього ж з початку дії закону #ЧужихДітейНеБуває (а перший пакет набрав чинності 6 лютого 2018 р.) державними виконавцями області складено 2109 протоколів про адміністративне правопорушення боржників за ст. 183-1 КУпАП, а судами області задоволено та винесено 513 постанов про накладення на боржників стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. Ці роботи вони виконують у 21 районі області та у м. Житомир. 

         Завдяки тісній співпраці територіальних органів державної виконавчої служби Житомирщини з міськими й районними філіями обласного центру зайнятості та Управлінням Держпраці в області, що стала можливою після укладення Міністерством юстиції  у січні 2019 року з Державною службою зайнятості та Державною службою України з питань праці двох меморандумів про співробітництво, наразі 161 боржник звернувся до центрів зайнятості області. З них 96 – боржники зі сплати аліментів. Працевлаштовано  48 боржників, з яких 26 – неплатники аліментів. Найбільше працезайнятих – 28 осіб  – стало в Овруцькому районі.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту