Результати фестивалю стартапів «Є ідея!»

Як і для конкурсу проектів озеленення та ландшафтного дизайну, переможців фестивалю стартапів «Є ідея!» оголосили під час урочистого концерту з нагоди Дня місцевого самоврядування на головній сцені Олевського ЦХЕТУМу. Грамоти, подяки та грошові премії учасникам вручив міський голова Олег Омельчук.

Варто відмітити хорошу підготовку всіх учасників фестивалю. Діти старались, готували проекти та презентували їх перед журі.

У фестивалі стартапів «Є ідея!» перше місце посіла Олександра Коломієць (Олевська гімназія). За перемогу у конкурсі міський голова вручив їй грамоту та грошову премію у сумі 1200 гривень.

Олександра розробила проект під назвою «Анімаційні послуги у туризмі в Олевській ОТГ». Метою  стартапу є створення в Олевській громаді анімаційну студію для надання послуг у сфері туризму молодіжним та дитячим групам упродовж всього календарного року на основі древлянських свят, обрядів, звичаїв.

Друге місце посів Костик Іван (Олевська гімназія) з проектом «Віртуальна екскурсія по місту». Міський голова Олег Омельчук вручив йому грамоту та 1000 гривень.

Третє місце розділили двоє учасників – учнів Олевської гімназії. Олег Васильович вручив їм грамоти міської  ради та премії по 800 гривень.

Черних Ксенія підготувала проект «Заміна освітлення в гімназії», головна ідея якого – заміна ламп накалювання та люмінесцентних ламп на енергозберігаючі, світлодіодні LED лампи. Реалізувавши відповідний проект, учениця 5 класу підрахувала економію коштів, враховуючи витрати на заміну, у сумі 60 000 грн. Другий навчальний рік ця сума має збільшитись удвічі.

Луценко Іван підготував проект «Гурток робототехніки», який передбачає створення відповідного гуртка в Олевській гімназії. Мінімальна вартість реалізації даного проекту, за словами учасника, становить 176 609 гривень. Це закупівля обладнання, облаштування приміщення тощо.

Ще 5 учасників фестивалю отримали подяки за участь та премію у розмірі 500 гривень. Ілюченко Софія (Олевська гімназія) розробила проект «Чисте місто», Мельник Олександра (Олевська гімназія) – фестиваль «Я – творча людина», Окуліч Ярослав підготував проект «Відродження маслозаводу», учениці Олевської ЗОШ №3 Сидорчук Юлія, Чистякова Софія, Яроменко Софія, Ференець Аліна та Вахнюк Альона підготували проект «Sweet paradise», Русанова Валерія (Олевська гімназія) – проект «Соціальна реклама в ОТГ».

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейбук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту