В.о. старости села Жубровичі Валерій Степанчук прозвітував за 2019 рік

На початку 2020 року в селах громади розпочались звіти виконуючих обов’язки старост. Перший такий захід відбувся в селі Жубровичі.

В Будинку культури  зібрались небайдужі жителі села, де в.о. старости Валерій Степанчук розповів про пророблену роботу. Він подякував всім, хто допомагає селу, особливо приватному підприємцю Сергію Кривому та депутату міської ради Миколі Кочину.

Спочатку в.о. старости розповів про те, що функціонує в громаді – це і дитячий садочок, і школа І-ІІІ ступенів, і Будинок культури, і бібліотека з доступом до Інтернету.

Щодо зробленої роботи за 2019 рік, Валерій Васильович розповів про розчищення доріг від снігу, зрізання близько 40 аварійних дерев на кладовищах та завіз піску, впорядкування полігону побутових відходів, грейдерування всіх ґрунтових вулиць села, підсипання та грейдерування провулку Шевченка, частковий ремонт огорож на двох кладовищах, проведення поточного ремонту асфальтованих доріг по вул. Центральна та частини вул. Шевченка, підсипання відсівом вулиць Соборна та Бурштинова, проведено ремонт покрівлі адміністративної будівлі та поточний ремонт пожежного депо, закуплено запчастини до пожежного авто та паливно-мастильні матеріали.

Для дитячого садочку було закуплено ковдри, постільну білизну,подушки, рушники, стільці. Проведено частковий ремонт каналізаційної мережі. У 2020 році роботи планують продовжити.

За кошти від оренди приміщень Будинку культури було встановлено металопластикові вікна у закладі, закуплено та пошито гардини на сцену, полагоджено музичну апаратуру.

Говорячи про амбулаторію, було розібрано аварійну споруду, адже державною програмою заплановано, що в поточному році планується будівництво нової амбулаторії. Вже для амбулаторії села Жубровичі було передано автомобіль Renault Duster.

Наприкінці 2019 року було закуплено дитячий майданчик для села, за сприятливих погодних умов його встановлять на зручній для жителів території.

Говорячи про найближчі плани, планується капітальний ремонт дитячого садочка. Також вже розпочались роботи по реконструкції вуличного освітлення в рамках залучення кредиту Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) для фінансування інвестиційного проекту «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення Олевської об’єднаної територіальної громади». У селі Жубровичі нове сучасне освітлення з’явиться на вулицях Центральна та Шевченка.

Пізніше в.о. старости Валерій Степанчук та міський голова Олег Омельчук відповіли на всі питання, які виникли у присутніх. Найбільше питань стосувалось ремонту доріг. Також присутні повідомили про необхідність встановлення в селі банкомату та висловили бажання організації подворового вивозу сміття. Олег Васильович зазначив, що він допоможе налагодити процес, за необхідності ще раз приїде на зустріч з місцевими мешканцями, щоб обговорити дане питання, а також жителі села отримають організаційну допомогу.

Після  звіту в.о. старости села відбувся концерт за участі місцевих виконавців, колективів та учнів, а також вокалістів з міста Олевськ.

Цього ж дня міський голова Олег Омельчук відвідав бібліотеку та світлицю-музей, де поспілкувався з працівниками про функціонування закладу та необхідне для цього забезпечення.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту