В Рудні-Бистрій обговорювали розділення старостинського округу

13 лютого в селі Рудня-Бистра відбулись громадські слухання щодо утворення старостинського округу. До місцевого клубу прийшло 70 жителів сіл округу аби повідомити про своє волевиявлення.

Також на заході були присутні міський голова Олег Омельчук, його заступник Олександр Ніколайчук, голова Олевської РДА Лариса Хоречко, секретар міської ради Віталій Шейко, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин, депутати відповідних округів Віктор Осипчук та Станіслав Бідюк, в.о. старости сіл Валентин Ратушинський.

Це були вже 19-ті громадські слухання в селах Олевської ОТГ. На всіх попередніх зібраннях місцеві громади вирішували залишатися у тих же межах, що й була сільська рада.

У селі Рудня-Бистра вперше було піднято питання про розділення округу. Раніше до відповідної сільської ради входило 4 населені пункти: с.Рудня-Бистра, с. Варварівка, с. Корощине, с-ще Сновидовичі. Депутат округу №28 Станіслав Бідюк повідомив, що жителі села Варварівка висловили бажання утворити окремий старостинський округ.

Це викликало хвилю обговорень у залі, були озвучені різні думки. Висловлювали думку, що таке рішення – це підсилення інтересів місцевих жителів у сесійній залі, частина жителів назвала це непотрібним витрачанням місцевого бюджету на додаткові заробітні плати. Хвилювалися присутні й за погосподарські книги та майбутню видачу довідок у разі розділення округу.

Окремі жителі висловлювали бачення про утворення округу в тих межах, що й була сільська рада, але з центром в селі Корощине.

Питання про утворення Варваріського старостинського округу було винесене на голосування, втім, рішення не було прийняте – більшість присутніх проголосувало «проти».

Одразу після цього було винесене питання про створення Руднє-Бистрянського старостинського округу Олевської міської об’єднаної територіальної громади Житомирської області з центром в с. Рудня-Бистра, що складається з сіл Рудня-Бистра, Варварівка, Корощине та селища Сновидовичі. Рішення було ухвалене більшістю голосів – 47 «за», «проти» проголосувало 17 осіб, двоє «утримались».

Після завершення громадських слухань в.о. старости Валентин Ратушинський прозвітував перед місцевими жителями та відповів разом з міським головою Олегом Омельчуком на всі поставлені питання. Про це читайте незабаром на нашому сайті.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту