ДП “Олевський лісгосп” розпочало весняну кампанію з посадки лісових культур

Відомо, що ліс – це зелені легені нашої планети, тому він потребує постійного догляду та оновлення. 

Цього року через аномально теплий кінець зими та раннє тепло лісівники державного підприємства “Олевське лісове господарство” приступили до весняної лісокультурної кампанії, тобто до висаджування лісу, значно швидше, ніж завжди.

Весняну посадку лісу розпочали з 2 березня в Кам’янському лісництві (квартал 51, виділи 26,27,29,30.) на якій у 2019 році була проведена суцільна санітарна рубка (призначення рубки – ліквідація наслідків стихійної пожежі що сталася 24 квітня 2019 року, траса Київ-Ковель, на 235 км). На ділянці булу висаджена сосна звичайна.

На перший погляд може здатися, що основна робота на відновленні зрубів – це лише посадити сіянці. Але цьому етапу роботи передує ще ряд непомітних, але трудомістких робіт. Це заготівля насіння (в першу чергу основних лісоутворюючих порід – сосни, ялини, дуба), переробка шишок сосни, ялини, та догляд за посівами упродовж всього вегетаційного періоду. Це дуже нелегка і не проста справа – щоб посадити один сіянець, необхідно два робітники, один з яких працює з мечем – робить лунки, а інший садить сіянець. 

Найважливіший період настає через 5-7 років. Адже це період, коли потрібно робити догляд за насадженими ділянками, щоб породи росли якісними. Далі, буде проводитись освітлення, прорідження і прочищення. Проте дозрілу деревину наші нащадки зможуть використовувати для суцільної рубки лише через десятиліття, а саме – 80 років небхідно для сосни.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту