Олевський сектор ДСНС закликає громадян не провокувати пожежі в екосистемах!

Олевський районний сектор Управління ДСНС України у Житомирській області повідомляє, що з початку 2020 року на території Олевського району на реагування на події різного характеру підрозділи Олевського РС залучалися 214 разів, в районі виникло 83 пожежі. Велика кількість з них – в екосистемах. Від випалювання сухої трави жителями району виникло загоряння торфополів у кількості 21 разу та сухої рослинності – у кількості 25 разів. При випалюванні сухостою жителями району та не слідкуючи за розповсюдженням вогню від пожеж пошкоджено та знищено 24 господарчі будівлі.

Саме людська недбалість стає основною причиною таких пожеж, коли людина навмисне підпалює суху траву або спалює сміття не задумуючись про можливі наслідки, як для неї самої, так і для оточуючих. В теплу весняну погоду з помірним вітром, горіння на відкритих територіях поширюються дуже швидко, що в результаті призводить до розповсюдження вогню на житлові будинки,  допоміжні споруди, техніку, присадибні ділянки громадян та завдає як майнових втрат, так і шкоди людському здоров’ю!

Боротьба з пожежами триває, хотілося б ще раз звернутися до жителів району припинити випалювання сухої рослинності. Пам’ятайте,  що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню до Ваших домівок.

 

 

Михайло Павлишин,

Головний інспектор Олевського РС

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту