Рекомендації щодо використання та утилізації масок

Що робити з маскою після використання? Зараз вони масово потрапляють на смітник щодня. І навіть звідти можуть нашкодити здоров’ю людей.

Перш ніж говорити про утилізацію, слід нагадати правила носіння одноразових медичних масок

Правила використання та утилізації одноразових медичних масок:

  • перед тим як одягнути маску, обробіть руки антисептиком або помийте їх із милом;
  • носіть маску так, щоб вона закривала ніс і рот без щілин між тілом і маскою;
  • не торкайтеся маски під час використання; якщо ж доторкнулися, обробіть руки спиртовмісними продуктами або помийте їх із милом;
  • як тільки маска стане вологою,(це приблизно через 2 год.) замініть її на нову і не використовуйте одноразові маски повторно;

Як правильно утилізувати маску :

  • знімаючи маску, тримайте її за гумки та не торкайтеся лицьової сторони маски, оскільки там міститься найбільша кількість патогенних часток, мікробів, вірусів тощо;  відразу викиньте її в контейнер для сміття та закрийте кришкою; ретельно помийте руки із милом та обробіть антисептиком.

Щодо тканинних багаторазових масок, правила використання такі самі, але змінювати її можна кожні чотири години, або частіше якщо вона швидко зволожилась.

Після зняття тканинної маски, відразу покладіть її в пральну машину або теплу воду. І чимшвидше промийте її в гарячій воді з милом. Або ж складіть її окремий поліетиленовий пакетик, щоб потім утилізувати чи випрати. Після того, як ви зняли маску відразу ж вимити руки милом чи обробити антисептиком.

Саморобні марлеві й тканинні маски потрібно щодня прати і прасувати з обох боків. Найкраще – обробляти за допомогою парогенератора або праски з функцією подачі пари. Після обробки маска у жодному разі не повинна залишатися вологою.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту