Посилено відповідальність за випалювання сухої рослинності

Парламент, 13 квітня, на позачерговому засіданні ухвалив  Закон Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу” (законопроект № 2339).

Відповідальність за порушення правил посилюється для того, аби зменшити руйнівні наслідки та захистити право громадян на безпечне навколишнє середовище, а також зменшити кількість пожеж, які виникають через це.

Відповідно до прийнятого закону, за спалення або пошкодження вогнем лісів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, будуть штрафи, які збільшили у 18 разів: доведеться заплатити від 91 800 гривень до 153 000 гривень.

Також у 20 разів підвищили штраф за забруднення або іншу зміну природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров’я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва (якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей або для довкілля) – до 30600-61200 гривень.

За випалювання на сільськогосподарських землях, в смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тепер загрожує штраф у розмірі від 3060 гривень до 6120 гривень.

Окрім цього, нововведення стосуються збільшення штрафів за порушення вимог пожежної безпеки в лісах. Так, порушники платитимуть штрафи від 1 530 – до 4 590 грн. Посадовцям же обійдеться у 4 590-15 300 гривень.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту