У Кишинській школі відкрили пам’ятник Тарасу Шевченку

21 травня, коли вся Україна відзначає День вишиванки, в селі Кишин відбулось урочисте відкриття пам’ятника Тарасу Шевченку. Його встановили у центральному холі загальноосвітньої школи села.

Директор школи Сергій Кравченко, якому належить ініціатива встановлення монументу, привітав присутніх зі святом та прокоментував: «Сьогодні на базі школи ми відкриваємо пам’ятник Тарасу Григоровичу Шевченку – нашому ідейному натхненнику, нашому народному символу. Тут він показаний такий сучасний, обов’язково у вишиванці та Кобзарем. Орнамент цієї вишиванки – це орнамент нашої території».

Також він додав: «Хочу подякувати тому, хто допоміг втілити цю ідею: голові Олевської ОТГ Олегу Васильовичу Омельчуку,  його першому заступнику, депутату обласної ради Ніколайчуку Олександру Володимировичу, ми постійно з ним комунікували, допомагав він, підказував. Дякуємо також Радикальній партії, в особі депутата обласної ради Сергія Михайловича Крамаренка і голови Олевської Радикальної партії Рабоша Володимира Олексійовича. Висловлюю подяку також міському відділу освіти за їхнє розуміння, підтримку. Велике дякую нашим приватним підприємцям, однодумцям, які морально підтримували, які підтримували фізично – це Павленко Василю Михайловичу і Шепетьку Петру Григоровичу. Звичайно, найбільшу подяку хочу висловити тій людині, яка цю ідею своїми руками зробила реальною – нашому місцевому краєзнавцю, скульптору, викладачу історії  Олевського професійного ліцею Павленку Олександру Юхимовичу. Знаю, як він це все проймав через себе, доводив справу до кінця. Величезне Вам дякую».

Присутній на заході заступник міського голови Олександр Ніколайчук повідомив: «Дозвольте від імені міської ради привітати всю вашу команду, директора, Олександра Юхимовича. Символічно, що сьогодні, на День вишиванки, ми проводимо, хоч і у вузькому колі, патріотичний захід».

Освятив пам’ятник отець Борис, настоятель Свято-Троїцької церкви. На завершення офіційного заходу присутні продекламували вірші Тараса Шевченка.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту