В Олевську передали техніку трьом лісгоспам Житомирщини

Сьогодні, 9 липня, в Олевську проходить виїзне засідання Робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування та Комітету з питань правоохоронної діяльності щодо причин виникнення лісових пожеж та запобіганню їх у майбутньому.

В рамках засідання було проведено захід на базі підприємства «Олевське лісове господарство».

За клопотання та підтримки Державного агентства лісових ресурсів України в особі першого заступника Голови Сергія Власенка, за активного сприяння голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.04.2020 № 407-р «Про виділення коштів для здійснення заходів щодо запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами в зоні відчуження, зоні безумовного (обов’язкового) відселення та на прилеглих до них землях державних підприємств, які належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів» було виділено Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства понад 10 млн. гривень за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету для здійснення закупівлі спецтехніки та засобів на здійснення заходів щодо запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами на території Житомирської області.

За ці кошти було придбано і передано трьом лісгоспам, а саме: ДП «Білокоровицьке лісове господарство», ДП «Народицьке спеціалізоване лісове господарство» та ДП «Лугинське лісове господарство» трактори, причепи, плуги, мотопомпи, пожежні рукави, ранцеві лісові вогнегасники, паливно-мастильні матеріали, спецодяг та засоби індивідуального захисту.

Під час офіційного вручення товарно-матеріальних цінностей до слова були запрошені голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Сергій Власенко, народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, народний депутат України, голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

У заході також взяли участь народні депутати України, Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні КАІМО Кууск, представники місцевої влади: заступник міського голови Олександр Ніколайчук, голова Олевської РДА Лариса Хоречко та інші.

Для вручення техніки був запрошений Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський. Він прокоментував ситуацію з лісовими пожежами в країні, а також запросив до вручення керівників вищезгаданих лісгоспів.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту