В Олевську відбулось виїзне засідання Робочої групи Комітетів Верховної Ради України

9 липня в Олевську відбулось виїзне засідання Робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування та Комітету з питань правоохоронної діяльності щодо причин виникнення лісових пожеж та запобіганню їх у майбутньому.

До участі у засіданні зареєструвалось понад 50 гостей, більшість з них були особисто присутні на заході, частина – спілкувались в онлайн режимі. Серед присутніх на засіданні Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні КАІМО Кууск, 12 народних депутатів України, голів та членів Комітетів ВРУ, начальники та заступники установ, управлінь і відділів Житомирської області, директори державних закладів і установ та інші.

Були присутні на засіданні й представники місцевої влади: секретар міської ради Віталій Шейко, заступники міського голови Олександр Ніколайчук та Яків Осипчук, голова РДА Лриса Хоречко, заступник голови райради Олександр Ковальчук, депутати міської ради, працівники міської ради та місцеві активісти.

У президії виїзного засідання були Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський, народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, народний депутат України, голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, голова Житомирської облради Володимир Ширма.

Присутні обговорили масштабні лісові пожежі, які виникли у квітні цього року на Житомирщині. Крім того було обговорено шляхи протидії подальшого виникнення таких надзвичайних ситуацій в екосистемах.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко прокоментував: «За останні 30 років на Житомирщині цієї весни були наймасштабніші лісові пожежі, які завдали шкоди як екосистемам регіону, так і знищили будинки жителів сіл Личмани та Магдин в Овруцькому районі. На жаль, досі відповідальність за знищення лісу в рази менша за шкоду, якої завдають лісопорушники».

Також присутні піднімали питання незаконних рубок, видобутку бурштину на Поліссі та інші екологічні проблеми регіону. В ході обговорень були визначені конкретні завдання та напрямки подальшої роботи для організацій та установ.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту