Правова абетка

Саме під таким заголовком 18 та 19 серпня 2020 року начальником Олевського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області Наталією Мельник для підоблікових пробації було проведено інформаційно-просвітницьку роботу щодо роз’яснення деяких норм та визначень адміністративного та кримінального права.

Задля підвищення правової обізнаності підобліковим пробації були наведені для порівняння деякі норми та санкції з адміністративного та кримінального кодексів України, зокрема вчилися розрізняти відмінності між дрібним хуліганством та хуліганство. Так, адміністративний кодекс зазначає, що дрібне хуліганством (173 КУпАП), тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян карається від накладення штрафу до 119 грн або адміністративним арештом строком на 15 діб. Кримінальний кодекс дає визначення, що хуліганство (ст. 296 ККУ ) – грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжуються особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом (бешкетування, поєднане з насильством, тривале порушення спокою громадян), карається від накладення штрафу до 34000 тис. грн. або позбавленням волі строком на 5 років.

По завершенню інформаційно-просвітницької роботи, начальник Олевського районного сектору з питань пробації Наталія Мельник, вкотре закликала підоблікових бути право слухняними та право свідомими громадянами, безумовно та неухильно дотримуватися норм чинного законодавства, виконувати обов’язки, покладені на них судом та законом, а також  попереджено про наслідки вчинення правопорушень та повторних злочинів.

 

Олевський районний сектор з питань пробації

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту