Новообрані голови громад Житомирської області від навчались онлайн

«Слуга Народу» організувала онлайн-навчання для понад 500 новообраних голів громад та місцевих депутатів-керівників фракцій у обласних, районних радах та радах громад. Центральна студія, з якої здійснювалась трансляція заходу, діяла протягом дня для всіх онлайн-учасників із 23 регіонів України.

Учасники отримали унікальні знання від ключових авторів та організаторів децентралізації – представників міністерств розвитку громад і територій та цифрової трансформації, народних депутатів.

Архітектори децентралізації відверто говорили із місцевим активом про проблеми та здобутки цієї важливої для місцевого самоврядування реформи. Голова партії Олександр Корнієнко, народні депутати та заступники профільних міністрів окреслили наступні важливі етапи на шляху втілення децентралізації на місцях.

Олександр Корнієнко, голова політичної партії «Слуга Народу»: :

«Загальна ідея на цьому етапі проста – зробити громади заможними. Задля їхнього формування ми застосовували критерій «спроможності», розуміючи, що це певний наявний потенціал. Далі все залежить від кожної громади, чи стане вона спроможною і заможною, реалізовуючи свої права і можливості. А коли буде заможною громада – заможнішими стануть регіон, область і вся наша Україна».

Новообрані депутати та голови громад від нашої області отримали знання у формуванні місцевих бюджетів, обговорили шляхи реалізації якісних послуг для населення. Говорили й про те, як ефективно взаємодіяти з профільними міністерствами та іншими органами влади,  Державним фондом регіонального розвитку. Завдяки можливості ставити запитання спікерам, ЗеМісцеві з різних областей змогли обмінятися кращими практиками з колегами.

«Дуже корисне було навчання, я дуже багато для себе взяв з нього. Будемо далі рухатись і впроваджувати в життя все те, про що сьогодні говорилося. Політика – це командна гра і повинні вибудовуватися правила для подальшого життя наших громад. Завдяки участі у партійному навчанні наша команда в області – від обласної ради до кожної громади –  набагато ефективніше працюватиме задля того, щоб робити життя наших мешканців краще», – сказав Олександр Дмитрук, депутат Житомирської обласної ради.

Голова Семенівської сільської громади Наталія Семенюк зазначила, що на навчанні отримала великий масив інформації щодо нових законодавчих ініціатив, формування місцевих бюджетів.

«Мене в першу чергу цікавить стратегія розвитку, щоб вона була втілена в життя і щоб вона співпадала з обласною стратегією. Тільки в цілісному комплексі ми матимемо результат. В першу чергу буду звертати увагу на медицину, освіту, інфраструктуру, вирішуватимемо земельні питання», – зазначила Наталія Семенюк.

 Протягом року партія «Слуга Народу» планує провести близько 20-30 профільних навчальних заходів для депутатів усіх рівнів та голів громад. Найближчий  відбудеться в січні.

 Довідка: 25 жовтня 2020 року відбулись чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. Політична партія «Слуга Народу» перемогла на місцевих виборах за кількістю отриманих депутатських мандатів із таким результатом: депутати різних рівнів 6211 осіб; голови ОТГ – 225 осіб.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту