В Олевську відзначили День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який встановлений згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року, на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в актовому залі міської ради відбулась зустріч керівництва громади з ліквідаторами, які 34 роки тому рятували наше життя від радіаційної небезпеки.

 На захід також завітав народний депутат України Володимир Арешонков, який постійно підтримує ліквідаторів.

 «В цей день ми дякуємо тим людям, які не пошкодували свого здоров’я, заради нашого майбутнього та майбутнього наших дітей. Ми будемо пам’ятати завжди ваш подвиг та щиро дякуємо за вашу мужність та героїзм» – зазначив міський голова Сергій Лисицький.

Від Олевської міської ради грамоти та грошові нагороди отримали  Володимир Лузін, Володимир Павленко, Григорій Шибецький та Анатолій Гречко.

Володимир Арешонков також висловив щирі слова шани та подяки всім ліквідаторам наслідків страшної аварії на Чорнобильскій АЕС.

За героїзм, самовідданість та мужність проявлені під час ліквідації аварії на ЧАЕС подяками народного депутата та грошовими преміями  було нагороджено Олега Забродського, Івана Баранівського, Ольгу Петрович, Михайла Чирко, Василч Талаха, Ольгу Нагайко та Сергія Степушенка.

Учасників зібрання привітали також голова Олевської РДА Лариса Хоречко.

Слова вдячності також висловила староста с. Лопатичі Наталія Горпинич.

По завершенню заходу керівнику громадської організації «Чорнобиль 33» Євгеній Лузін подякував, народному депутату, міському голові та голові РДА за постійну підтримку та побажав всім життєвої енергії, сімейного затишку, удачі, шани та людської вдячності.

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту