Небезпека використання піротехнічних засобів (ВІДЕО)

Новорічні та Різдвяні свята, на які з нетерпінням чекають і діти, і дорослі, вже на порозі. У намаганні зробити святкування ще яскравішим та емоційно насиченішим, громадяни традиційно купують піротехнічні вироби – феєрверки, бенгальські вогні, салюти тощо.

Але важливо пам’ятати, що у випадку купівлі несертифікованої продукції чи в разі неправильної експлуатації, окраса свята може стати загрозою для здоров’я та життя людини, особливо, коли йдеться про використання піротехніки дітьми.

Дорослі повинні розуміти: піротехнічні засоби становлять потенційну небезпеку, тому варто пояснювати це своїм дітям змалечку, аби у них не виникало бажання приховано придбати таку продукцію або намагатися привести її в дію без нагляду дорослих.

Зі свого боку фахівці Служби порятунку докладають максимальних зусиль, щоб свята пройшли без нещасних випадків та травмувань, тож здійснюють превентивну роботу з дітьми, батьками, педагогами, роз’яснюючи правила безпеки у період Новорічних та Різдвяних свят.

Необхідно слідкувати за своїми дітьми та в жодному разі не допускати, аби вони самостійно купували чи використовували петарди, салюти, феєрверки тощо.

Запуск петард, салютів, ракет можуть здійснювати лише дорослі на відкритій території на відстані не менше ста метрів від житлових будинків, господарських будівель та новорічних ялинок.

 

Михайло Павлишин,

Головний інспектор Олевського РС

капітан служби цивільного захисту

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту