Урочисте відкриття дитячого будинку сімейного типу в Олевську

20 січня 2021 року в Олевську відбулось урочисте відкриття дитячого будинку сімейного типу. На захід завітали голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, міський голова Сергій Лисицький та його заступник Юрій Данюк, які разом урочисто перерізали червону стрічку.

Гості, вітаючи родину, вручили подарунки та висловили подружжю щиру подяку за те, що вони наважилися на цей нелегкий крок  та створили чудову сім’ю на прикладі родини Ісупових, у якій виховувався батько-вихователь Денис.

«Створення дитячого будинку сімейного типу це гарна ініціатива, адже діти – це наше майбутнє, а їх благополуччя залежить від наших зусиль саме сьогодні.  Міська рада, в свою чергу, завжди буде підтримувати такі родини, щоб батьки-вихователі змогли забезпечити діткам розвиток та повноцінне життя в суспільстві», – зазначив Сергій Лисицький.

Сім’я Горпиничів запросила гостей до будинку та провели екскурсію: показали кімнати, де проживають, місця для відпочинку та кухню, а також розповіли про свої плани, чим захоплюються та про що мріють.

Відкриття ДБСТ є важливою подією в місті, але тільки завдяки плідній співпраці місцевого самоврядування та обласної ради можливо втілити ще більше соціальних ініціатив та проєктів.

Довідково.

Батьки-вихователі Денис та Юлія Горпиніч виховувалися у сімейних формах виховання (Денис Петрович – дитячий будинок сімейного типу родини Ісупових, Юлія Миколаївна – опіка/піклування) та прийняли спільне рішення продовжити справу своїх батьків-вихователів та опікунів, створивши прийомну сім’ю. Вже 14.07.2020 р. була створена прийомна сім’я Горпиничів. Молода сім’я виховує власних двох дітей Михайла та Олексія, дитину позбавлену батьківського піклування Анастасію і дитину-сироту Валерію. Найближчим часом сім’я Горпиничів поповниться ще дітками.

 

Залишити коментар

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту