В Олевську відкрили ще один дитячий будинок сімейного типу

Хочеш робити добрі справи – роби їх. 8 грудня в Олевську урочисто відкрили дитячий будинок сімейного типу (скорочено – ДБСТ). Його створила родина олевчан – Олексій та Альона Торгонські. У 2014 році Олексій та Альона стали прийомною родиною і взяли на виховання двох дітей, маючи двох власних. Згодом прийняли рішення подарувати щастя мати родину іншим дітям. Поки в родині двоє дівчат: Аліна (вона вже навчається) і школярка Валерія. Згодом сім’я поповниться ще трьома дітьми, які мають статус сироти або дитини позбавленої батьківського піклування. Для них це радісна і важлива подія, яку вони хотіли розділити з усіма, хто допомагав та підтримував їх рішення – створити дитячий будинок сімейного типу.

Це вже другий ДБСТ, відкритий в Олевську цього року. Читайте також “Урочисте відкриття дитячого будинку сімейного типу Олевську”

На відкриття завітав міський голова Сергій Лисицький, його заступник Юрій Данюк, начальниця Служби у справах дітей Наталія Скумін та начальниця Центру соціальних служб Світлана Орищук. Привітати родину батьків-вихователів приїхали народний депутат Арсеній Пушкаренко, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, голова Коростенської РДА Юрій Тарасюк, його заступниця Лариса Хоречко.

Традиційно, перерізали стрічку, вручили подарунки і вирушили на екскурсію будинком. Нова оселя повністю готова до проживання, із сучасним ремонтом, меблями, технікою. Площа будинку складає 160 кв.м. Житло для родини придбали за рахунок субвенції з державного бюджету, його вартість майже 1,9 млн грн. Будинок розташований у мальовничому місці, біля річки Уборть, є садок, допоміжні споруди, просторий двір.

Отож, Новий рік родина Торгонських зустрічатиме у новій оселі і, сподіваємось, у повному складі. Бажаємо їм сил, мудрості, терпіння і дякуємо, що дарують дітям любов і підтримку.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту