Відбулось перше пленарне засідання XV сесії міської ради VIII скликання

7 грудня відбулось перше пленарне засідання XV сесії міської ради VIII скликання. Перед початком сесії міський голова Сергій Лисицький привітав всіх присутніх з Днем місцевого самоврядування.

Далі перейшли до порядку денного, на який виносилось 63 питання.

Депутати заслухали та затвердили рішення про внесення змін до бюджету Олевської міської територіальної громади на 2021 р.

Традиційно розглядалось питання про надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади. Одноголосно було вирішено надати матеріальну допомогу на загальну суму 75 000 грн.

Підтримали депутати рішення про припинення діяльності Поясківського дошкільного навчального закладу шляхом ліквідації.

Затвердили присутні під час засідання ряд програм, а саме:

  • Програму розвитку фізичної кульутрни і спорту та національно-патріотичного виховання дітей та молоді Олевської міської ради на 2022-2026 роки;
  • Програму оздоровлення та відпочинку дітей Олевської міської ради на 2022-2025 роки;
  • Програму розвитку молодіжної політики Олевської міської ради на 2022-2025 роки; Комплексну програму виявлення, підтримки та розвитку обдарованих дітей, учнівської молоді Олевської міської ради «Творча обдарованість» на 2022-2026 роки;
  • «Програму підтримки комунального підприємства «Олевськ-Комунальник» Олевської міської ради на 2022-2025 роки;
  •  «Програму розвитку культури на 2021-2025 роки»(зі змінами);

Погодили також рішення про звернення до Кабінету Міністрів України, акціонерного товариства «Укрзалізниця» щодо недопущення зміни маршруту руху пасажирського поїзда №142 Львів-Бахмут. У зверненні йдеться, що на офіційному сайті АТ «Укзалізниця» із 2022 року відбудуться зміни маршруту слідування пасажирського поїзда №142 сполучення Львів-Бахмут через місто Луцьк. Так, як на сьогодні це єдиний пасажирський поїзд, що курсує через станцію Олевськ і зміна маршруту позбавить прямого залізничного сполучення окрім жителів Олевської міської територіальної громади, жителів інших населених пунктів поліських територій: Волинської, Рівненської, Житомирської областей, які користуються послугами залізничних станцій: Маневичі, Чарторийськ, Вараш, Рафалівка, Антонівка, Сарни, Томашгород, Рокитне-Волинське, Остки, Олевськ, Білокоровичі. Враховуючи це, депутати просять зберегти діючий маршрут слідування поїзда Львів-Бахмут, який діє на даний час із зупинкою на станції Олевськ.

Також було розглянуто ряд земельних питань, серед яких : про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з метою передачі у користування на умовах оренди, про внесення змін у рішення сесій Олевської міської ради, про припинення дії договорів оренди земельних ділянок комунальної власності, про виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності та ін.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту