Затвердження Програми «Безпечна громада» та інші питання сесії міської ради

4 березня відбулось чергове засідання сесії міської ради. На порядку денному було розглянуто  більше 40 питань.

На початку сесії секретар міської ради Сергій Мельник вручив всім депутатам посвідчення.

Далі перейшли до порядку денного.

Одноголосно підтримали присутні рішення про надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади. За укладений контракт із ЗСУ шістьом жителям громади виплата надається у розмірі 10 000 грн.

Депутатами було підтримано рішення про створення комунального підприємства «Туристично-інформаційний центр» Олевської міської ради».

Також затвердили присутні Статут комунального підприємства та граничну чисельність працівників і структуру підприємства, а також погодили штатний розпис.

Серед  запропонованих для обговорення питань виявилось одне, яке найбільш обговорювалось, а саме питання про реорганізацію комунальної установи «Олевська дитяча-юнацька спортивна школа» боротьби шляхом приєднання до комунальної установи «Олевська дитячо-юнацька спортивна школа» .

Як зазначив заступник міського голови Юрій Данюк , таке рішення було прийнято у зв’язку з висновком аудиторської служби .

 «Одночасне фінансування двох ДЮСШ спричинило неефективне управління фінансовими ресурсами . Об’єднання спортивних шкіл в один заклад дасть можливість скоротити видатки на оплату праці адміністративно-господарського персоналу на загальну суму 397 000 грн , зекономлені кошти можна буде направити на оновлення спортивного інвентарю.»,  – йдеться у висновку.

Директор ДЮСШ боротьби Володимир Попков, виступаючи, не погодився із рішенням та вважає що об’єднання шкіл призведе до закриття ДЮСШ боротьби або значно знизить результати вихованців школи на різних турнірах. Проте очолити об’єднану спортивну школу він відмовився.

Міський голова Сергій Лисицький додав: «Реорганізація не означає , що школа боротьби закривається, мова йде тільки про об’єднання задля економії коштів. Тому, що майже 400 000 грн. це дуже не малі кошти для нашої громади. Секції також не закриватимуться, а будуть додаватися 4 нові спортивні секції для залучення дітей до спорту».

Проте після дискусій по даному проєкту, було вирішено питання зняти з порядку денного для детального вивчення всіх нюансів та перенести його на наступну сесію.

Одноголосно підтримали депутати рішення про затвердження Програми «Безпечна громада» на 2021-2025 роки. Дана програма передбачає встановлення системи відео спостереження на території Олевської громади на 2021-2025 роки. Програма «Безпечна громада» розроблена, з метою підвищення рівня благоустрою території Олевської громади, покращення роботи щодо забезпечення громадського порядку, профілактики та боротьби зі злочинністю, зниження аварійності на дорогах громади, створення умов, що сприяють безпечному руху транспортних засобів та пішоходів тощо.

Також були розглянуті питання: про створення комісії по обстеженню пасік та полів, про припинення дії договору оренди землі, про експертну грошову оцінку земельної ділянки та ін.

 

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту