Громадян закликають відмовитись від штучних квітів на кладовищах

Незабаром поминальні дні. Прийнято прибирати та прикрашати могили вінками та квітами. Останні роки популярними стали штучні квіти, виготовлені з пластику. Нажаль немає жодного безпечного методу їх утилізації. Кожна квіточка на вінку складається із кількох деталей, які виготовляються з різного виду пластику. Він, зазвичай, не маркований. Через це його неможливо розсортувати для переробки. Пластик, з якого зроблені квіти, розкладається понад сто років. Крім того, під впливом сонячного світла та під час розкладання, він виділяє канцерогени, які небезпечні для здоров’я людей та довкілля. Захоронення або спалювання штучних квітів – несе непоправну шкоду. При спалюванні в атмосферне повітря виділяється велика кількість діоксинів, тобто хлорованих вуглеводів, що є надзвичайно канцерогенними, як наслідок зниження імунітету, погіршення здоровя у людей, виникнення онкологічних захворювань.

У багатьох європейських країнах під загрозою великих штрафів заборонено приносити подібні предмети на кладовище. Дозволені тільки живі квіти та віночки з них.

Звернемось за альтернативою до попередніх поколінь і створюємо нові екологічні традиції.

Раніше масово садили барвінок, безсмертник, який покривав  могилу суцільним шаром, нарциси, іриси. Не пожалкуйте часу, підберіть такі насадження, що будуть цвісти цілу весну та літо. Також гарним вшануванням будуть сухоцвіти, рослини у вазонах та живі квіти.

Будьте відповідальними до себе, близьких та довкілля! Відмовтесь від штучних квітів, зберігайте світлу пам’ять про померлих піклуючись про майбутні покоління, обирайте живі квіти та рослини.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту