Контроль за неповнолітніми у вечірній та нічний час

Працівниками Служби у справах дітей Олевської міської ради та місцевою поліцією постійно проводяться рейди-перевірки зайнятості неповнолітніх у вечірній та нічний час у місцях, де найчастіше збирається неповнолітня молодь, а саме: вуличні кафе, магазини, парки, сквери та інше.

Згідно ст.20 Закону України «Про охорону дитинства»  та Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час» діти віком до 16 років з 22:00 до 6:00 не можуть перебувати у нічний час без присутності хоча б одного з батьків або іншого законного представника.

Якщо під час рейду-перевірки у нічний час виявлено неповнолітніх дітей без нагляду, то працівниками Служби у справах дітей проводиться відповідна роз’яснювальна профілактична бесіда щодо недопущення їх перебування у нічний час в таких місцях.

За такі порушення несуть відповідальність батьки. Працівники поліції відносно них складають адміністративний протокол за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей (ст.184 КУпАП). Уперше до батьків може застосовуватись попередження або накладення штрафу від 850 до 1700 грн. За вчинення такого правопорушення повторно протягом року передбачено штраф від 1700 до 5100 грн.

Повнолітні особи, які вживають алкогольні напої та тютюнові вироби разом з неповнолітніми, теж несуть відповідальність і відносно них складається адміністративний протокол за статтею 180 КУпАП Доведення неповнолітнього до стану сп’яніння.

З 1 по 22 квітня 2021 року Службою у справах дітей Олевської міської ради проведено 7 рейдів, під час яких обстежено 81 дитина у 38-ми сімей, з яких 8 дорослих осіб притягнуто до відповідальності: 4-ох батьків за ст.184 КУпАП та 4-ох дорослих осіб за ст.180 КУпАП.

«Такі заходи не мають на меті обмежити права дітей, а лише обмежити можливість впливу на них негативного та небезпечного середовища. Це ефективна можливість попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них» – зазначила начальник Служби у справах дітей Наталія Скумін.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту