Заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова з робочим візитом на Олевщині

21 квітня до Біотехнічного ліцею Радовель завітали гості. Заступник Міністра освіти та науки України Віра Рогова, заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Юрій Оханський, голова Олевської територіальної громади Сергій Лисицький, його заступник Юрій Данюк, т.в.о. начальника Управління освіти і науки Житомирської ОДА Наталія Осипович, начальник відділу освіти, молоді та спорту Олевської міської ради Валерій Левченко знайомились із діяльністю унікального нового освітнього закладу, зокрема із впровадженням реформи шкільного харчування.

Відвідавши ліцей та пройшовши по кабінетах гості мали змогу спостерігати за процесом організації навчання у період карантину, дізнатися більше про особливості харчування дітей та їх всебічного розвитку.

Варто зазначити, що усі навчальні кабінети оснащені сучасними меблями з яскравим дизайном, необхідним технічним і технологічним обладнанням, включно з інтерактивними панелями нового покоління «EdPro» з ексклюзивною освітньою платформою «MozaBook», що дозволяють виконувати інтерактивні завдання з елементами гри, вивчати презентаційний навчальний контент, знайомитися з тематичними 3д-моделями, проводити досліди та ін , а світлове оснащення базується на системі LED, що забезпечує комфортне денне світло. 

Також важливим є те, що будівля навчального закладу максимально адаптована для дітей з особливими потребами – скрізь облаштовані пандуси, є також у ліцеї безпечний малошумний ліфт OTIS.

Навчаючись тут, кожна дитина має багато можливостей реалізувати свої вподобання, бажання і мрії , адже в  ліцеї функціонує: Кулінарна студія, Студія дизайну і шиття, Клас робототехніки, Студія художнього мистецтва, Студія керамічного мистецтва, Майстерня по дереву й металу, Театр, Студія мистецтва танцю, Спортивні зали.

«Завдяки наполегливим зусиллям Михайла Весельського, завдяки його батькам, які змогли виховати таку людину, та непорушній вірі у себе, завдяки небайдужим людям, які долучилися до її реалізації, на Олевщині є унікальнй навчальний заклад. Маємо надію, що цей проєкт стане прикладом для кожної громади, адже саме в школі формується світогляд дитини, який направлений на побудову нової історії України» – зазначив міський голова.

Варто зазначити, що ліцей було відкрито в селі Радовель у 2018 році шляхом реорганізації й перебудови Радовельської загальноосвітньої школи. Наразі тут навчається 395 дітей.

За словами Михайла Весельськогого цей освітній простір створений для того, щоб виховати успішну, конкурентноспроможну особистість і забезпечити повною мірою комфортне та ефективне навчання. Також у  ліцеї впроваджена система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), у меню закладу включено страви зі «Збірника рецептур страв для харчування дітей шкільного віку» Євгена Клопотенка.

По завершенню зустрічі було обговорено про подальші плани Біотехнологічного ліцею “Радовель” та про проблемні питання закладів освіти Олевщини. Зокрема, Михайло Весельский запропонував в Олевську реорганізувати в сучасний навчальний заклад ДНЗ «Олевський професійний ліцей». Сергій Лисицький та Віра Рогова підтримали цю ідею та обговорили про перспективи створення сучасного закладу професійної освіти в Олевську. Також Віра Борисівна проінформувала присутніх про етапи реформи шкільного харчування, які запрацюють вже з 1 вересня 2021 р. та в цілому про модернізацію системи освіти України.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту