Міський голова Сергій Лисицький привітав ветеранів напередодні Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги

У ці травневі дні ми відзначаємо День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ми згадуємо тих, чиє життя забрала Друга світова війна, низько вклоняємося та вшановуємо ветеранів, які на своїх плечах винесли тягар того часу, а у повоєнні роки підняли країну з руїн.

На Олевщині на сьогодні проживає 10 безпосередніх учасників бойових дій та підпільно-партизанського руху у Другій світовій війні. Це Новак Василь Адамович (с. Соснівка, 1931 р.н.), Зейрук Лідія Степанівна (м. Олевськ 1943 р.н.), Кравчук Іван Кузьмич (м. Олевськ 1927 р.н.), Скорозвон Федір Тихонович (м. Олевськ 1927 р.н.), Іваненко Анатолій Макарович (м. Олевськ 1927 р.н.), Іжевський Борис Степанович (м. Олевськ 1935 р.н.), Гарбар Олексій Матвійович  (с. Лопатичі, 1924 р.н.), Охремчук Василь Пилипович  (с. Сущани, 1939 р.н.), Козуб Ксенія Гаврилівна ( с. Юрове, 1926 р.н.) та Жеревчук Степанида Захарівна  (с. Юрове, 1923 р.н.), яка є найстаршим ветераном громади.

Напередодні День пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні привітати цих поважних людей зі святом завітали до їхніх осель міський голова Сергій Лисицький, його заступник Юрій Данюк та голова ради Олевської районної організації ветеранів та праці Валентина Корнійчук.

Ветеранам висловили слова вдячності за героїзм і подвиг, за особистий внесок у відбудову рідного краю у післявоєнні роки. Також кожному ветерану міський голова побажав міцного здоров’я, добробуту та довгих років життя та вручив подяку, матеріальну допомогу, продуктовий набір, а також листівки, які вихованці ЦХЕТУМу виготовили напередодні власноруч.

Ветерани в свою чергу дякували за увагу та турботу. Сьогодні їм вже багато років, але вони як ніхто потребують нашої уваги, теплоти та любові та більш за все бажають щоб панував мир на всій землі.

 

 

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту