Традиційне вшанування пам’яті воїнів загиблих на війні в Афганістані

Однією із найбільш болючих для України була участь її воїнів у війні в Афганістані, яка тривала 9 років 1 місяць і 19 днів.

Цьогоріч  виповнилось 32 роки від того дня, як закінчилася війна в Афганістані. У зв’язку з погодніми умовами взимку, традиційний об’їзд могил загиблих воїнів на війні в Афганістані перенесли на теплішу пору року.

Тому, вчора, 7 травня, Олевська спілка ветеранів Афганістану зібралась разом, щоб згадати події того часу.

Традиційним для ветеранів є покладання квітів і хвилина мовчання біля пам’ятника воїнам Афганцям, що знаходиться на бульварі, який названий в їх честь.

Не оминули також Обеліск Слави та меморіал пам’яті загиблим воїнам-учасникам АТО.

Кожного року здійснюється об’їзд могил воїнів Афганців, які загинули під час війни. За підтримки Олевської міської ради було організовано поїздку, де ветерани могли вшанувати  пам’ять своїх побратимів.

Відвідали могили загиблих воїнів в місті Олевську, в селі Жубровичі, в селі Радовель та смт Новоозерянка, де ветерани згадували відвагу, мужність та героїзм полеглих в бою соратників.

Приємно було бачити, як в смт Новоозерянці підростаюче покоління шанує своїх героїв. Старшокласники разом з вчителькою приєднались до ветеранів вшанувати пам’ять їхнього загиблого земляка.

Цього року, вперше, голова спілки ветеранів афганців Анатолій Тимощук та керуючий справами виконавчого комітету міської ради Володимир Дворецький провідали матерів, які втратили своїх синів на війні в Афганістані.

Від імені міського голови Сергія Лисицького двом матерям загиблих воїнів були вручені подяки, матеріальна допомога та продуктові набори, а також грошова допомога від спілки ветеранів афганців.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту