Досліджено проби питної води

Згідно плану моніторингу лабораторно досліджено проби питної води:

децентралізованого водопостачання за мікробіологічними, санітарно-хімічними, паразитологічними дослідженнями: з громадських шахтних колодязів м. Олевськ: вул. Володимирська, 18; с. Варварівка вул. Л. Українки, 90;

За даними лабораторних досліджень встановлено, що питна вода наступних проб не відповідає вимогам ДСанПіН № 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною»:

за мікробіологічними показниками – загальні колі-форми 2,3 при нормативному 1,0:

  • м. Олевськ, вул. Володимирська, 18; с. Варварівка, вул. Л. Українки, 90         

за хімічними показниками:

  • м. Олевськ, вул. Володимирська, 18 – 75,84 мг/л нітратів, при нормативному <50 мг/л;

 При паразитологічному та радіологічному дослідженні проб питної води – відхилень не виявлено.

При паразитологічному та мікробіологічному досліджень ґрунту з житлової забудови на межі СЗЗ м. Олевськ: АЗС, вул. Київська, 7а; ДП «Олевськторф», вул. Промислова, 66; ТОВ «Крова вуд», провю Шевченка – відхилень не виявлено.

 При мікробіологічному, санітарно-хімічному, паразитологічному дослідженні проб води поверхневих водойм місць масового відпочинку населення: м. Олевськ, р. Уборть; ставок с. Жубровичі, с. Стовпинка; озеро с. Кишин виявлено, що наступні проби води не відповідають вимогам ДСП 173-96 «Державні санітарні правила планування та забудови населених місць», а саме:

  • за санітарно-хімічними показниками:
  • озеро с. Кишин – БСК-5-27,8 мг О2/л при нормі < 6,0 мг О2/л;
  • ставок с. Стовпинка – БСК-5 – 10,6 мг О2/л при нормі < 6,0 мг О2/л;
  • ставок с. Жубровичі – БСК-5 – 6,45 мг О2/л при нормі < 6,0 мг О2/л.
  • за мікробіологічними, паразитологічними показниками – відхилень не виявлено.

За результатами моніторингових досліджень атмосферного повітря житлової  забудова на межі СЗЗ: м.Олевськ, вул.Олевської  республіки (нижній склад ДП «Олевське лісове господарство»); ТОВ «ТД» «Корона вуд», пров.Шевченка; ДП «Олевськторф», вул..Промислова,66перевищення ГДК не виявлено.

     За результатами моніторингових досліджень акустичного забруднення в населеному пункті м. Олевськ, вул.Олевської республіки (нижній склад ДП «Олевське лісове господарство») перевищення ГДР не виявлено.

За результатами моніторингу на території населених пунктів ПЕД  гамма-випромінювання с.Замисловичі, с.Копище, с.Майдан-Копищенський, с.Сущани, с.Тепениця, с.Юрове, смт.Новоозерянкаперевищення допустимих рівнів не виявлено.

     З метою недопущення виникнення та розповсюдження серед населення інфекційних та неінфекційних захворювань Олевський міжрайонний відділ Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» рекомендує провести облаштування, дезінфекцію громадських шахтних колодязів та повторно дослідити проби питної води в мікробіологічній та санітарно-хімічній лабораторіях.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту