Міський голова Сергій Лисицький взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад

Міський голова Сергій Лисицький взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад, створеному за ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

3 червня відбулось перше засідання Палати місцевих влад Конгресу. Вже за підсумками першого засідання можна зробити висновок, що Конгрес стане об’єднуючим майданчиком для обговорення ініціатив законодавчої та виконавчої влади та розвитку місцевого самоврядування.

Зокрема, представники громад разом з Президентом, представниками Кабінет Міністрів України та Офісу Голови держави обговорили та надали свої пропозиції стосовно:

  • забезпечення взаємодії між державою та місцевою владою для ефективної підготовки до наступного опалювального сезону;
  • реформування системи архітектурно-будівельного контролю з максимальною цифровізацією та прозорістю усіх процесів;
  • забезпечення незалежного фінансування районних рад;
  • передачі професійно-технічних училищ на баланс місцевих громад.

Володимир Зеленський підкреслив, що на місцеве самоврядування ще чекають подальші реформи, адже завершено лише перший етап реформи децентралізації. Проте вже зараз зміни, що відбулися у місцевому самоврядуванні України визнаються на міжнародному рівні як однією із найуспішніших реформ. Також він наголосив, що уважно стежить за процесами передачі громадам об’єктів комунальної власності. Президент акцентував увагу на важливості фінансової самостійності місцевих бюджетів та спроможності територіальних громад.

Крім того, була розглянута низка організаційних питань. Так, учасники засідання обрали головою Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад мера Львова Андрія Садового. Його заступниками були обрані міський голова Житомира Сергій Сухомлин та міський голова Дніпра Борис Філатов.

Своєю чергою керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак підкреслив, що Конгрес стане потужним інструментом розв’язання ключових проблем в діяльності місцевого самоврядування. Вже на наступному тижні відбудеться засідання Палати регіонів Конгресу.

Довідково.

Конгрес місцевих та регіональних влад є консультативно-дорадчим органом при президенті України, серед основних завдань якого, зокрема, сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування та налагодження ефективної взаємодії державних органів. Завданнями Конгресу також є вивчення реалізації на місцевому та регіональному рівнях Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, підготовка пропозицій щодо підвищення ефективності виконання цієї Угоди і впровадження європейських стандартів у сфері місцевого самоврядування.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту