На черговій сесії Олевської міської ради розглянули 76 питань

4 червня відбулось чергове засідання сесії міської ради. Для розгляду на порядок денний виносилось 76 питань, включаючи “Різне”.

Першим питання присутні розглянули депутатський запит. Депутат Анна Вжесінська зачитала звернення депутатів Олевської міської ради VІІІ скликання до Верховної Ради України,

«Ми, депутати Олевської міської ради VIII скликання виступаємо за чесну та прозору  приватизацію…. Закликаємо Верховну Раду України ухвалити пакет законопроєктів щодо малої приватизації №№4572, 4573, 4574 і 4575, які усувають штучні бюрократичні перешкоди і спрощують процедуру підготовки до приватизації об’єктів як державної, так і комунальної власності» – йдеться у зверненні.

Одноголосно підтримали присутні рішення про надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади. За укладений контракт із ЗСУ сімом жителям громади виплата надається у розмірі 10 000 грн. кожному. Також чотирьом жителям громади на лікування було виділено 30 000 грн.

Під час засідання сесії депутати розглянули та підтримали рішення про перейменування вулиць, провулків на території Олевської громади. Так, в с. Лопатичі вулицю Я. Галана перейменовано на вулицю Вишнева, а у селі Майдан провулок Терешкової – на провулок Лісовий.

Також з метою відзначення громадян, які внесли значний особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток міста,  відповідно до Статуту Олевської міської територіальної громади, ст. ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії із соціально-гуманітарних питань,  під час сесії депутатами було вирішено затвердити склад комісій та Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин м. Олевськ» у новій редакції та Положення про щорічний міський конкурс «Людина року» Олевської ТГ у новій редакції.

Присутні депутати одноголосно підтримали рішення про затвердження Положення про надання платних послуг клубними закладами відділу культури та туризму.

Перелік та вартість платних послуг, що можуть надаватися закладами відділу культури та туризму Олевської міської ради:

  • Вхідна плата за танцювально – розважальні заходи – 10 грн.( 1 квиток);
  • Плата за оренду приміщень – згідно методики розрахунку орендної плати за комунальне майно Олевської міської територіальної громади, яке передається в оренду;
  • Проведення заходів за заявками (проведення вистав, музичних, хореографічних постановок тощо), в приміщенні міського Будинку культури – 5000грн; в приміщенні сільського Будинку культури – 3000грн. ; в приміщенні сільського клубу – 1000грн.
  • Проведення заходів за заявками (циркових вистав), в приміщенні міського Будинку культури – 3000грн.; в приміщенні сільського Будинку культури – 1500грн.
  • Організація та/або проведення різних масових заходів – 500 грн. (в приміщенні закладу культури).

Депутати обговорили та підтримали рішення про утворення спеціалізованої служби «Притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства  за ознакою статті» при КУ «ЦСС» Олевської міської ради та затвердили Положення  про спеціалізовану службу.

Дана Служба створюється з метою запобігання та протидії насильству в сім’ї і є спеціалізованою службою , що надаватиме комплексну допомогу особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, щодо яких існує загроза життю чи здоров’ю.

Також в ході засідання прийнято низку рішень, що стосувалися комунального майна та комунальної власності, оренди нерухомого майна та розглянуто ряд земельних питань.

 

 

 

 

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту