Доступна медицина у село

18 червня в амбулаторію с. Жубровичі приїхали лікарі КНП”Обласний міжрайонний діагностичний центр”.

Медпрацівники приїхали спеціальним автомобілем із сучасним медично-діагностичним обладнанням, лабораторією та обладнанням для ультразвукової і комп’ютерної діагностики, де їх уже чекало біля 100 жителів с.Жубровичі.

Здебільшого це люди похилого віку, але були і молоді люди і діти. На жаль, для значної кількості селян можливість обстежитися не вдалася через брак часу та фізичну виснаженність фахівців, хоча люди чекали цілий день. Сергій Кавердун і Наталія Мельчинська запевнили, що такі виїзди продовжаться доти-доки будуть бажаючі.

“Ми вирішили спрацювати на випередження, – говорить голова Коростенської районної ради Юлія Гаєвська. – Тож, за домовленістю із директором КНП «Обласний міжрайонний діагностичний центр», Сергієм Ковердуном, головою Олевської громади Сергієм Івановичем Лисицьким та генеральним директором КНП”Олевський Центр ПМД” Наталією Мельчинською сформували мобільну бригаду із висококваліфікованих лікарів названого центру і розпочала своєрідну безстрокову програму «Медичне обстеження у село». Адже більшість селян змушені їхати на прийом до фахівця в Олевськ, Коростень чи Житомир, за десятки – сотні кілометрів. Тому й ініціювали акцію, суть якої в тому, щоб жителі громад, де наявний дефіцит медичних працівників чи обладнання в амбулаторіях та ФАПах, відвідали кваліфіковані спеціалісти й провели безкоштовний прийом громадян. А отже – якісно обстежитися і вберегти здоров’я”.

Можливо соціальна ініціатива не вирішить всіх проблем, але всеж допоможе зберегти здоровя жителям нашої громади. Це лише перший візит. І надалі такі виїзди будуть і в інших селах нашої громади і звичайно в м.Олевськ на базі Центру ПМД.

Адміністрація Центру ПМД дякує медичним фахівцям за їхню роботу та проявлену ініціативу. 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту