В Олевську вшанували пам’ять жертв Другої світової війни

Щороку 22 червня у День скорботи і вшанування пам’яті жертв Війни в Україні ми віддаємо шану мільйонам земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалася у кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце та долю.

Цьогоріч виповнюється 80 років від того страшного дня, тому керівництво громади, працівники соціальних установ та громадськість зібрались в центрі міста, щоб вшанувати пам’ять усіх жертв війни.

Мітинг розпочався з хвилини мовчання, далі слово надали Олевському міському голові Сергію Лисицькому, який розповів як війна торкнулась його родини.

«Наш обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто здобув перемогу в цій жахливій війні, а також передавати наступним поколінням, щоб вони поважали і цінували той подвиг, який здійснили наші предки для нас. Вічна пам’ять загиблим. Честь і слава героям!» – сказав у своїй промові керівник громади.

Серед виступаючих були також : заступниця голови Коростенської РДА Лариса Хоречко, голова Олевської організації ветеранів війни та праці Валентина Корнійчук, настоятель Свято-Миколаївського храму отець Сергій,  настоятель римо-католицького храму Воздвиження Всечесного Хреста отець Леон.

На завершення заходу відбулось покладання квітів до Обеліску Слави, пам’ятника Воїнам Афганцям, Меморіалу загиблим воїнам АТО та пам’ятного знаку на честь 70-річчя проголошення Олевської Республіки.

Довідково.
Відповідно до Указу Президента України від 17. 11. 2000 № 1245/2000 щорічно 22 червня в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні «…з метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих під час війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності…».
80 років тому, 22 червня 1941, розпочалася німецько-радянська війна, одна з кампаній Другої світової війни (1939-1945). Україна була одним з театрів цієї війни та місцем кривавих трагедій і злочинів.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту