Вакцинація від А до Я. Освітянам та працівникам культури розповіли про щеплення від COVID-19

Освітяни та батьки в очікуванні нового навчального року, однак чи буде він відбуватись в стінах шкіл та садочків, як його уявляють, ставлять під сумнів у Міністерстві охорони здоров’я. А все через низький рівень вакцинації.

У зв’язку з цим, 5 серпня з працівниками освіти та культури Олевської громади було проведено роз’яснювальну роботу щодо щеплень від COVID-19.

Заступниця голови Коростенської РДА Лариса Хоречко повідомила, що в разі переходу області із зеленої зони до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки для роботи навчального закладу у новому 2021/22 навчальному році потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу закладу освіти.

«Якщо в районі не буде щеплено мінімум 80% вчителів, у нас знову почнеться дистанційне навчання. Це стосується і вчителів, і садочків, вихователів…», – наголосила вона у своєму зверненні.

Більш детально про вакцинацію в громаді, перелік вакцин та графік щеплень розповіла генеральний директор ЦПМД Наталія Мельчинська.

«Мене дуже часто питають, яка вакцина краще – Moderna, CoronaVac чи чекати Pfizer. Я кажу: «Щепіться якою є» і цим швидше, тим краще. Ми щепили першу дозу, другу дозу, і лише через 2 тижні у нас з’являється імунітет…», – розповіла вона. Заодно наголосила про складний перебіг захворювання, зупинилась на переліку ускладнень від коронавірусу, які особисто спостерігала у своїх пацієнтів. Окремо зупинилась на поширенні фейкової інформації щодо вакцинації, адже це найбільше підриває довіру до щеплень. Наталія Володимирівна закликала не вірити абсурдним твердженням і фільтрувати інформацію «з вулиці».

За словами генерального директора всі сімейні лікарі Олевського ЦПМД пройшли вакцинацію. Можливо, ця інформацію допоможе побороти страх тим, хто вагається.

Станом на 4 серпня в громаді щеплено лише 6% населення (2313 осіб). Це дуже низький показник, а відповідно і ризик, що рівень захворюваності буде збільшуватись швидкими темпами.

Наразі в ЦПМД роблять щеплення двома вакцинами: CoronaVac та Modernа. Є виїзні бригади, які працюють згідно графіку в селах. Читайте за посиланням http://olevsk-gromada.gov.ua/2021/08/02/u-olevskij-gromadi-tryvaye-vakczynacziya-vid-covid-19-grafik-vyyizdu-mobilnyh-brygad/

Всю необхідну інформацію можна отримати в свого сімейного лікаря.

З проханням пройти вакцинацію звернулась завідувачка амбулаторно-поліклінічної служби Центру ПМД, лікарпедіатр Тетяна Козловець:

«Як лікар, мама двох дітей вас прошу і закликаю, як людей, які працюють з дітками, щоб ви були щеплені… Дітки так само хворіють, деякі тяжко, деякі безсимптомно. Є багато наслідків. Як показав час – є проблеми із серцем, суглобами, кишково-шлунковим трактом. Якщо більшість буде щеплена, працюватиме колективний імунітет. У нас і так багато сезонних захворювань, а тут ще й захворювання, яке потребує більше нашого часу та уваги».

 

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту