«Велике будівництво» в Олевську: для жителів громади будують стадіон

Новина, на яку чекали і якій раділи, напевне, всі без винятку – це поява техніки та початок ремонтних робіт на стадіоні. В Олевську відбувається «Реконструкція майнового комплексу стадіону «Колос», яка запланована в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Процес підготовчих робіт, а саме, якими темпами відбувається вирівнювання поля, завезення будівельних матеріалів, вивезення будівельного сміття приїхав перевірити міський голова Сергій Лисицький. Він впевнений, що новий «Колос» стане магнітом не лише для місцевих жителів, де буде зручно і комфортно займатись спортом, а й місцем, де зможемо приймати всеукраїнські змагання. Об‘єкт такого зразка зможе обслуговувати потреби кількох громад у сфері спорту.

Роботи проводить підрядна організація ТОВ «ЮКУН», яка виграла тендер з ціновою пропозицією майже 37 мільйонів гривень. Під час одного з брифінгів голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що спочатку на стадіони в області було передбачено з ДФРР 13,5 млн грн і кошти мали б піти на будівництво стадіонів в Овручі і Словечному. Однак ці кошти – 13,5 млн скерували на Олевську ОТГ. Міська рада, зі своєї сторони, вже виділила 1,5 млн гривень співфінансування, ще стільки ж маємо дофінансувати найближчим часом.

Проєкт передбачає влаштування нового футбольного поля зі штучного покриття, бігових доріжок, реконструкцію побутових приміщень з добудовою, реконструкцію сходів і спусків до поля та трибун. У господарській зоні передбачено влаштування громадської вбиральні, технологічний майданчик з контейнерами для сміття та автостоянки для командних автобусів. Передбачено влаштування гостьової автостоянки на 15 машиномісць з 1 машиномісцем для інвалідів, благоустрій.

Розвиток спортивної інфраструктури зараз дуже на часі. Наша громада в області два роки поспіль займає призові місця в конкурсі «Краща спортивна громада». Дванадцять команд грають в першості серед дорослих, три команди дитячі грають на область, дві дорослі команди грають на область. Щоправда, це поки, бо охочих займатись на новому стадіоні буде в рази більше.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту