У Лопатичах відсвяткували потрійне свято

Цими вихідними в Лопатичах відзначали одразу три свята: День села, обласний етнофестиваль народної творчості «Витоки Уборті медові» та церковне Успіння Пресвятої  Богородиці.

Свято було багате на пісні, танці, жарти, розваги, виставки, мед, смачні страви та, звісно, на гостей. На святкування завітали міський голова Сергій Лисицький, секретар міської ради Сергій Мельник, його заступник Юрій Данюк, начальник відділу культури Ірина Кльоц, депутати міської ради Анна Вжесінська та Леонід Хомутовський.

Привітала односельців та відзначила подяками лопатичан староста села Наталія Горпиніч. Міський голова нагородив подяками та грошовими преміями завідувачку ФАПа Світлану Кравчук, активіста Сергія Горпиніча, настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці Андрія Степушенка, вчителя фізичного виховання Лопатицької ЗОШ Анатолія Бідюка та лопатицький народний гурт «Берегиня». А також вручив сертифікат на придбання професійної музичної колонки.

Від партії «Слуга народу» відзначили жителів села Лопатичі: Світлану Ничипорчук, Михайла Ничипорчука, Віктора Осипчука та Івана Павлюка.

У етнофестивалі взяли участь більше двадцяти колективів художньої самодіяльності з Ємільчинщини, Рівненщини та Олевщини. Засновником фестивалю є ветеран військової служби, полковник запасу Петро Скиба, який висловив сподівання, що фестиваль перейде до Білорусі у статусі міжнародного.

Метою фестивалю є об’єднання українського та білоруського народів для розвитку народної творчості, сім років він проходить у селах Ємільчинської та Олевської громади, де протікає річка Уборть. Наступного року святкування фестивалю «Витоки Уборті медові» відбудеться у Сущанах.

Більше фото та відео дивіться в мережі Фейсбук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту