З 23 вересня на території Олевської ТГ встановлено «жовтий» рівень епіднебезпеки – комісія з питань ТЕБ і НС

Сьогодні, 22 вересня, під головуванням заступника міського голови Василя Ковальчука відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Олевської міської ТГ.

Члени комісії проголосували про встановлення з 23 вересня на території громади «жовтого» рівня епіднебезпеки, а це означає, що заборонено відвідувати освітні заклади (школи, садочки, інше), де не має 80 % вакцинованих.

За словами головного лікаря Олевської лікарні Олега Казюка, наразі у лікарні 32 хворих на коронавірус. Щодня надходить 2-3-6 людей з Олевського та Ємільчинського районів. За останню добу було використано 24 балони кисню, не враховуючи автономні концентратори. На кисневій підтримці знаходиться 15 осіб, 4 – на інтенсивній кисневій підтримці. Загалом із 80 ліжок відведених на лікування ковіду заповнено вже 36. Можливий варіант, що при збільшенні захворюваності на лікування коронавірусної хвороби будуть відведені всі 140 ліжкомісць.

Згідно рішення комісії, проведення фестивалю «Олевська республіка» відбудеться в онлайн режимі. Дозволено проводити заплановані спортивні змагання без присутності глядачів, з дотриманням карантинних вимог.

Членами комісії затверджено визначені місця для проведення піротехнічних робіт, пов’язаних зі знищенням вибухонебезпечних предметів на території ОТГ. Це територія колишньої війської частини в селі Болярка та колишнього Бучманівського торфобрикетного заводу (Радовельський округ). Згідно акта обстеження земельних ділянок, при визначенні місць дотримано безпечних відстаней до всіх комунікацій та будівель.

Також затверджено перспективний план розміщення на території громади Центрів безпеки. За словами начальника відділу цивільного захисту Коростенського районного управління Головного управління ДСНС України у Житомирській області, полковника служби Віктора Стужука, згідно нових розрахунків, пожежний підрозділ має прибути до місця пожежі за 20 хвилин (це максимальний термін). За розрахунками відділу, в громаді треба побудувати ще 3 МПО (місцева пожежна охорона) в Хочиному, Зольні та Покровському. На будівництво цих МПО, придбання для них техніки і обладнання передбачається державне фінансування.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту