На комісії ТЕБ і НС обговорили вакцинацію в закладах освіти

Сьогодні, 1 жовтня, під головуванням міського голови Сергія Лисицького відбулося позачергове засідання з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олевської ТГ. Про стан захворюваності на COVID-19 в громаді, вакцинацію населення першою доповідала генеральний директор КНП “Олевський центр первинної медичної допомоги” Наталія Мельчинська. Станом на 30 вересня, 1 дозою вакцини щеплено 5675 людей, дві дози отримали 3525 людей. Головний лікар Олевської центральної лікарні Олег Казюк зазначив, що кількість хворих зростає. Всього в лікарні перебуває 57 хворих на коронавірусну хворобу, більшість з них знаходиться на кисневій підтримці. За словами головного лікаря, вакцинованих серед них не має. Лише вчора до лікарні доставили 6 хворих на ковід і 5 з підозрою на дане захворювання.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Валерій Левченко доповів про стан вакцинації у закладах освіти. Згідно інформації, 50 % дітей знаходиться на дистанційному навчанні. Навчальні заклади громади, які не подолали поріг у 80% вакцинованих – це Олевська гімназія (73%), Олевська ЗОШ 2 (40 %), Олевська ЗОШ 3 (52 %), Жубровицька ЗОШ (64 %), Копищенська ЗОШ (30%), Лопатицька ЗОШ (76 %), БТЛ “Радовель” (47%), Тепеницька ЗОШ (40%), Андріївська ЗОШ (40%) та Забороченська ЗОШ (0%). В Олевському МНВК 89% вакцинованих, а в ЦДЮТ – 85%. Олевська ДЮСШ має показник у 25%. Щодо дошкільних навчальних закладів, то необхідний відсоток вакцинації досяг Варварівський, Корощинський, Хмелівський, Зубковицький, Лопатицький, Майданський, Замисловицький, Калинівський та Перганський садочки. У закладах дошкільної освіти міста Олевськ ситуація виглядає таким чином: ЦРД “Зірочка” – 53%, Сонечко – 29%, “Золотий ключик” – 78%, “Малятко” – 77 %, ” Струмочок” – 20%.

На комісії було прийнято рішення “Продовжити роботу дитячих садочків та навчання учнів 1-4 класів до 8 жовтня”.

Начальник Олевського управління Головного управління Держпродспоживслужби Людмила Козловець наголосила, що у закладах торгівлі та громадському транспорті необхідно посилити контроль за дотриманням маскового режиму та дистанції.

З іншими питаннями засідання можна ознайомитись у протоколі.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту