На комісії з ТЕБ та НС обмежили роботу закладів громадського харчування

Сьогодні, під керівництвом міського голови Сергія Лисицького відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олевської міської ради.

Станом на 8 жовтня Житомирська область знаходиться у “помаранчевому” рівні епідемічної небезпеки, який є сигнальним про наближення регіону до «червоної» зони. У межах цього рівня заборонено, зокрема проведення масових заходів за участю більш, як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території, заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць, заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше, ніж 1 особа на 10 кв. метрів тощо. Водночас вимоги до помаранчевого рівня є пом’якшеними для вакцинованих. Дошкільні навчальні заклади та 1-4 класи шкіл працюють у звичайному форматі, проте інші заклади освіти можуть працювати лише у разі наявності 80% вакцинованого, хоча б одною дозою, персоналу. В іншому випадку заклад освіти працює у дистанційному форматі.

За інформацією головного лікаря КНП «Олевська ЦЛ»  Олега Казюка, станом на сьогодні, 8 жовтня, у Олевській ЦЛ на амбулаторному лікуванні знаходиться 54 людини з підтвердженою коронавірусною інфекцією та 3 з підозрою. За останню добу в лікарню потрапили на лікування 8 людей, з них 6 з підтвердженим COVID-19 та 2 з підозрою. На кисневій підтримці наразі 33 людини, а це 64,8 % від загальної кількості всіх хворих на коронавірус. Також за останню добу, на жаль, помер 1 пацієнт. Зазначимо те, що Олевська лікарня обслуговує не тільки Олевську громаду, а й Ємільчинську та Лугинську.

Медичний директор Олена Іжевська доповіла про стан захворюваності та вакцинування серед жителі громади. Станом на 7 жовтня, І дозою щеплено 6 112 осіб, що складає 17,5% всього населення, ІІ дозами щеплено 3848 чоловік  – 11 % всього населення. З 4 по 7 жовтня І дозою провакцинувалось 215 осіб. З 1 по 7 жовтня проведено 296 ПЛР тестувань, з них 87 позитивних. На амбулаторному лікуванні знаходиться 166 осіб.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Валерій Левченко проінформував присутніх про стан захворюваності та вакцинації серед освітян.

З урахуванням пропозицій було вирішено тимчасово призупинити навчальний процес учнів 5-11 класів Радовельського біотехнологічного ліцею та перевести учнів на дистанційне навчання.

Ще раз зазначимо, інші заклади дошкільної освіти та учні 1-4 класу продовжують працювати у звичному режимі. 

Начальник Олевського управління Головного управління Держпродспоживслужби Людмила Козловець доповіла про те, що з 1 по 7 жовтня фахівцями управління проведено 6 позапланових заходів державного нагляду та контролю і 37 комісійних обстежень на об’єктах нагляду спільно з представниками відділення поліції: закладів роздрібної торгівлі харчовими продуктами – 17, закладів роздрібної торгівлі непродовольчими товарами – 11, закладів громадського харчування – 6, аптек – 1, перукарень – 1, загальноосвітніх навчальних закладів  – 7, за результатами яких було складено 3 протоколи про адміністративні правопорушення.

Останнім члени комісії розглянули питання про вжиття додаткових заходів запобігання поширенню гострої респіраторної інфекції COVID-19 на території Олевської громади. Комісія прийняла рішення обмежити час роботи закладів громадського харчування до 23:00 год.

ПРОТОКОЛ №26 позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олевської міської територіальної громади

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту