У Забороченському клубі роблять новий дах, а в Кишинському БК запрацювало нове опалення

Сільський клуб в селі Забороче Кишинського старостинського округу – це місце для проведення дозвілля, і бібліотека, і місце для виступів та репетицій місцевого співочого колективу «Рідня», а ще в ньому облаштували музейну кімнату села та проводять збори громади. Будівля закладу культури, скажімо, за стільки років помітно «втомилася» від часу та економії. Отож, на сесії міської ради було прийнято рішення зробити капітальний ремонт покрівлі сільського клубу. Вартість проєкту становить 700 тисяч гривень, які були виділенні з державного бюджету за сприяння народного депутата Володимира Арешонкова. Хід будівельних робіт перевірили міський голова Сергій Лисицький, секретар ради Сергій Мельник, заступник міського голови Юрій Данюк і начальник відділу культури та туризму Ірина Кльоц.

Також вони відвідали Кишинський будинок культури, в якому запрацювало нове опалення.

Читайте також «У Будинку культури села Кишин встановлюють опалення»

Загалом, встановлено новий твердопаливний котел та водяні тепловентилятори (це водяні калорифери з вентилятором в одному корпусі). За допомогою вентилятора і спеціальних жалюзі струмені теплого повітря рівномірно розподіляються в чотирьох напрямках. В автоматичному режимі вони здатні точно підтримувати задану температуру. Тепловентилятори обладнані найточнішими термодатчиками, які кожну хвилину звіряють температуру в приміщенні із заданим значенням, тому відключаються і включаються вони автоматично, і не будуть працювати без необхідності. Це означає також реальне зниження експлуатаційних витрат. До речі, раніше приміщення не опалювалося.

Залишається сподіватись, що це лише початок гарних змін, а  культурне життя на селі буде продовжуватись з новою силою та творчими здобутками.

Читайте також «У Міському Будинку культури роблять капітальний ремонт покрівлі»

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту