Міський голова відвідав Олевський центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

Міський голова Сергій Лисицький разом із керуючим справами виконавчого комітету Володимиром Дворецьким відвідали групові заняття в Олевському міському центрі комплексної реабілітації дітей з інвалідністю. До речі, сьогодні, 3 грудня, Центру виповнилось 8 років, однак через карантин святкування довелося відмінити.

Директорка Центру Юлія Покальчук згадала з чого починалось створення закладу та поділилася планами на наступний рік: «Перший рік у нас було 8 дітей, сьогодні на обліку перебуває 73 дитини. У планах відкрити денне відділення для перебування дітей з інвалідністю. Сьогодні діє державна програма, яка фінансує такі проєкти. У Центрі заняття тривають до обіду, але ми бачимо, що цього мало. Крім того є діти,  які  не можуть самостійно пересуватися, а в умовах стаціонару вони зможуть залишатися на увесь день під наглядом фахівців». Міський голова запевнив, що підтримує цю ідею та готовий допомогти.

«Для мене як міського голови важливо, щоб всі діти отримували якісні освітні та медичні послуги. Я висловлюю вдячність всім, хто опікується цими дітками – це реальний вияв милосердя та людяності», – зазначив він.  

Міський голова передав електронний очищувач повітря та солодощі. 17 дітям, які не можуть самостійно пересуватися та перебувають на обліку в Центрі, виділена матеріальна допомога по 500 гривень.

На фото: сенсорна печера – це конструкція для сидіння, відпочинку, ігор дітей. Освітлення, кульки та музика в ньому виконує терапевтичну дію.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту