В Олевську вперше відбувся марафон колядок та щедрівок

На Щедрий вечір, 13 січня в Олевську вперше відбувся марафон колядок та щедрівок. Ідея провести таке свято для жителів громади належить міському голові Сергію Лисицькому. Його учасниками стали народні й аматорські колективи, виконавці, діти з усієї громади, разом більше 300 людей. Чотири з половиною години зі сцени лунали добрі та веселі колядки і щедрівки. В цей день учасники марафону встановили РЕКОРД УКРАЇНИ з найдовшого безперервного виконання колядок та щедрівок у концертній програмі. Все це відбувалося біля головної ялинки громади.

Читайте також «Встановили рекорд України – в Олевську 4,5 годин співали колядки та щедрівки»

Перед початком марафону зі словами привітань та побажань виступили міський голови Сергій Лисицький, настоятель Свято-Миколаївської церкви отець Сергій та заступниця голови Коростенської РДА Лариса Хоречко.

Під час концерту міський голова привітав подарунком маму дівчинки Євгенії, яка народилася 2 січня та стала першою дитиною народженою в громаді в цьому році.

Окремої уваги та слів захвату викликав організований ярмарок смаколиків, виробів ручної роботи, вишивок та прикрашені дитячими садочками фотозони. Вони ще більше додали колориту і, звісно, настрою.

Під час марафону відбулася благодійна акція для Олевського центру реабілітації дітей з інвалідністю. Спільними зусиллями вдалося зібрати 7766 гривень, які використають на потреби Центру. Міська рада та директор Центру дякує всім, хто долучився.

Власну вікторину на знання українських обрядів та традицій різдвяного циклу підготував Туристично-інформаційний центр.

Більше фото дивіться  на офіційній сторінці “Олевська міська рада” у мережі Фейсбук

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту