На комісії з ТЕБ і НС обговорили погіршення епідемічної ситуації в громаді – введено додаткові обмежувальні заходи

Медики та керівництво Олевської ТГ закликають жителів громади виконувати протиепідемічні вимоги, обмежити відвідування громадських місць, дотримуватись маскового режиму та дистанції.

В Олевській ТГ щодня збільшується кількість хворих на COVID-19, крім того епідемічну ситуацію ускладнюють ГРВІ та інші сезонні захворювання. Про це говорили на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Олевської міської територіальної громади, яка відбулась 28 січня під головуванням міського голови Сергія Лисицького.

За інформацією генеральної директорки Центру первинної медичної допомоги Наталії Мельчинської: «Кількість звернень до сімейних лікарів, педіатрів збільшується. Результати ПЛР-тестів чекаємо не 1 день, як раніше, а 2 і 3 дні… На цьому тижні, 24 січня, було 124 підозри, з них – у 54 виявлено ковід. За 25 січня – 90 підозр, 39 – виявлено, 27 січня – 120 підозр. Щодо дітей, то 26-27 січня – 52 підозри на ковід. На сьогоднішній день, 195 осіб вже з підтвердженою коронавірусною хворобою, ще 156 людей очікують результати».

З 4 по 27 січня зроблено 858 відібраних зразків біологічних матеріалів для тестування на ковід-19 методом ПЛР, з яких 267 підтверджених випадків.

 

Про ситуацію з відвідуваністю в закладах освіти розповіла заступниця начальника відділу освіти, молоді та спорту Віра Ковальчук. «Повністю перейшли на онлайн-навчання – Кам’янка, Майдан-Копищенський, Юрове та Сущани. Багато класів закрито (ред. через ковід)… Спостерігається низька відвідуваність. Більша половина дітей вже не ходить в школу, із садочкам така ж ситуація, а подекуди й гірша. Є садочки, які повністю закриті, бо діти взагалі перестали ходити –  це Копище, Стовпинка, Замисловичі. Також на карантині дитсадок в селі Кишин…», – зазначила вона.

«На сьогодні, в лікарні 38 хворих із підтвердженою коронавірусною хворобою, з них 2 дітей. У дитячому відділенні знаходиться 22 дитини з різними, більше гострими респіраторними захворюваннями. Діти до 1 року з коронавірусом одразу транспортуються швидкою допомогою до обласної дитячої лікарні…. Статистика, яку ми зараз обговорюємо, ми маємо множити десь на 5, тому що одна людина здала ПЛР-тест, а вдома всі лежать, ніхто не йде 

перевірятись…. Я думаю, що через тиждень кількість хворих збільшиться», – наголосив у своєму зверненні головний лікар Олевської лікарні Олег Казюк.  

За інформацією Держпродспоживслужби, в період з 21 до 27 січня 2022 року фахівцями управління проведено 1 плановий захід та 8 позапланових заходів державного нагляду та контролю і 34 комісійні обстеження об’єктів: закладів роздрібної торгівлі харчовими продуктами – 15, закладів громадського харчування – 4, аптек – 1, перукарня – 1, ЗОШ – 4, ЗДО – 4 за результатами яких складено 9 протоколів про адміністративні правопорушення. Перевірки планується продовжити спільно з працівниками поліції.

Комісійно було прийнято рішення перевести учнів 1-4 класів, позакласних гуртків музичної школи, вихованців ДЮСШ, ЦДЮТ на дистанційну форму навчання, призупинити роботу дошкільних навчальних закладів з 31 січня по 4 лютого.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту