В міській раді відбулась нарада з директорами закладів загальної середньої освіти

27 січня в актовому залі міської ради відбулась нарада з директорами шкіл та позашкільних закладів громади, у якій також взяли участь міський голова Сергій Лисицький, його заступник Василь Ковальчук, начальник відділу освіти, молоді та спорту Валерій Левченко.

Директор інклюзивно-ресурсного центру Олена Бичинська розповіла присутнім про організацію інклюзивного навчання в закладах освіти за новим порядком.

Окремим важливим приводом для обговорення слугувало питання про формування мережі закладів освіти Олевської міської ради у відповідності до законодавства на 2022-2023 навчальний рік. На цю тему із керівниками закладів освіти спілкувався начальник відділу освіти, молоді та спорту Валерій Левченко.

Сергій Лисицький наголосив, що мета зустрічі – визначення та напрацювання шляхів поступового переходу до умов освітнього процесу, визначених законодавством та вирішення поточних проблем з урахуванням інтересів учнів, педагогічних колективів та, звісно, можливостей бюджету. Усі зміни та нововведення, що стосуються істотних змін умов праці педагогічних працівників та оптимізації освітньої мережі, розпочнуться з нового 2022-2023 навчального року.

Демографічна ситуація також вносить корективи і вимоги щодо модернізації системи освіти громади. Статистика свідчить, що народжуваність набагато нижча за смертність. За даними Олевського  відділу державної реєстрації актів цивільного стану у минулому 2021 році народилося 322 , а померло 674 особи. Саме через малокомплектність класів виникає необхідність проведення оптимізації шкільної мережі. Адже, сьогодні освітня галузь вимагає, насамперед, забезпечення надання учням якісних знань.

Всі запрошені мали нагоду висловити думки та пропозиції щодо подальшого фінансування галузі освіти з бюджету громади в умовах незабезпеченості фінансовими ресурсами, подолання проблемних питань роботи малокомплектних освітніх закладів громади та інше.

У питанні «різному» працівники відділу освіти, молоді та спорту, представник податкової служби донесли до відома керівникам навчальних закладі важливу інформацію щодо забезпечення надання якісних освітніх послуг, проведення атестації педагогічних працівників у 2022 році, приведення у відповідність документів закладів, організацію дозвілля дітей тощо.

 

 

 

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту