Відбулась онлайн нарада щодо підготовки до нового навчального року

3 серпня секретар ради Сергій Мельник, заступник міського голови Василь Ковальчук, начальник відділу освіти, молоді та спорту Валерій Левченко та його заступниця Віра Ковальчук взяли участь у онлайн нараді з керівниками територіальних громад Житомирської області, яку проводили голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко та заступник Міністра освіти і науки Віра Рогова.

Під час наради обговорила стан підготовки закладів освіти до нового навчального року в умовах воєнного стану.

Заступник Міністра звернула увагу присутніх на головну умову роботи закладів освіти в традиційному форматі – безпеку.

«На всій території України активно відбувається підготовка до нового навчального року, до якої залучено велику кількість державних органів. Нашою основною метою є перетворення кожного закладу освіти на територію безпеки. Якщо створити в закладі освіти безпечні умови для перебування всіх учасників освітнього процесу неможливо, навчання офлайн не відбуватиметься. Безпека – головна складова», – зазначила Віра Рогова.

Приведення до ладу власних укриттів, або укладення відповідних договорів потрібно завершити до 20 серпня. До початку вересня рішення про можливість навчання у класах кожної зі шкіл прийматиметься виходячи з готовності закладу до безпечної роботи в умовах війни.

Також вона повідомила, що МОН готує чотири моделі освітнього процесу: очне, дистанційне, змішане навчання та індивідуальна форма роботи (екстернат або сімейна форма навчання).

За оперативною інформацією, станом на 1 серпня 2022 року, 878 закладів освіти області мають укриття різного типу (сховища, протирадіаційні, найпростіші тощо). 73% закладів загальної середньої освіти мають власні укриття або можливість облаштування найпростіших укриттів поряд. З 642 садочків 363 вже обладнали укриття.

Також під час наради зазначалося, що більшість обирає змішаний або очний формат освітнього процесу (за результати опитувань батьків здобувачів освіти).

Нагадаємо, МОН надало рекомендації щодо організації діяльності закладів дошкільної освіти у 2022/23 навчальному році.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту