Українські медичні працівники, військові, вчителі, науковці зможуть отримати пільговий кредит на житло на 20 років під 3% річних

Кабінет Міністрів затвердив умови програми «Доступна іпотека», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським.

Програма почне діяти з 1 жовтня 2022 року, забезпечувати її буде державна компанія «Укрфінжитло». Отримати пільговий кредит під 3 % на 20 років із початковим внеском 20 % вартості нерухомості зможуть медичні працівники, військові, вчителі, науковці тощо.

Початковий внесок та частину тіла кредиту коштом бюджетних програм зможуть також компенсувати роботодавці (розмір компенсації залежатиме від років вислуги).

Кандидати на участь у програмі мають бути повнолітніми громадянами України, молодшими за 70 років, бути платоспроможними та мати змогу здійснювати платежі з погашення та обслуговування кредиту. Житлова нерухомість, що перебуває в їхній власності, не має перевищувати 52,5 м2 та додаткові 21 м2 — на кожного члена сім’ї. Водночас нерухомість, розташовану в районі проведення воєнних дій або на території, яка перебуває в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), враховувати не будуть.

За програмою «Доступна іпотека» можна буде придбати житло, розташоване на території України, загальною площею до 52,5 м2 + 21 м2 на кожного члена сім’ї. Якщо йдеться про обласний центр, житло не має бути старшим за 10 років, а його вартість не повинна перевищувати оціночну.

Житло, що береться в іпотеку, обов’язково буде застраховане від ризиків випадкового знищення або випадкового пошкодження на повну оціночну вартість.

Заявку на участь у програмі можна буде подати через портал «Дія».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту