30 вересня – День усиновлення

День усиновлення – свято в Україні, яке щороку припадає на 30 вересня і співпадає з днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії і, мабуть, це не випадково. Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям, та дітям, які залишилися без батьківського піклування.

Цей день став днем вшанування усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, педагогів, лікарів, всіх тих, хто причетний до усиновлення і захисту прав дитини. Сьогодні захист прав та інтересів дітей є одним із пріоритетів державної політики в Україні.

Очевидно, що внаслідок повномасштабної війни росії проти України кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, може зростати. 

При цьому в умовах воєнного стану громадяни України  можуть допомогти діткам, усиновивши їх. Тому що, турбота держави ніколи не зможе замінити домашнього затишку, лагідних материнських слів, надійного батьківського плеча, бо саме в сім’ї закладаються основи фізичного і духовного здоров’я дитини, формуються її життєві цінності.

Серед сімейних форм виховання, для реалізації права дитини на виховання в сім’ї, пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, залишається усиновлення.

На території Олевської ГТ  функціонують  7 прийомних сімей, в яких виховується 10 дітей  та 3 дитячих будинки сімейного типу, де на вихованні 13 дітей-вихованців.

Процедура усиновлення дітей в Україні не призупинена на час дії воєнного стану. Не існує спрощеної або пришвидшеної процедури усиновлення дітей під час війни. Усиновлення здійснюється на загальних підставах з урахуванням норм чинного національного законодавства.

Якщо Ви маєте бажання усиновити дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування, взяти дитину під опіку/піклування, створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу,  звертайтеся до місцевої служби у справах дітей Олевської міської ради.

Спеціалісти нададуть Вам докладну інформацію з питань влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сімейні форми виховання.

 

 Служба у справах дітей Олевської міської ради

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту